Verzekering gewaarborgd inkomen stijgt fors

Verzekering gewaarborgd inkomen stijgt fors
Verzekering gewaarborgd inkomen stijgt fors
Leestijd: 2 minuten

Volgens peilingen van de nieuwsredactie van VRT is er een forse toename in het aantal gezinnen met een verzekering gewaarborgd inkomen. Via een dergelijke verzekering kunnen woningeigenaars zich tegen verzekeren tegen een mogelijks verlies aan inkomen en bijhorende financiële achterstallen.

Verzekering gewaarborgd inkomen, wat is het?

Inmiddels hebben bijna 50.000 zinnen in Vlaanderen geopteerd voor een verzekering gewaarborgd inkomen. Grote doorslaggevende factor in het toename van aantal verzekeringen gewaarborgd inkomen is het gratis karakter. De Vlaamse overheid vraagt geen rechtstreekse vergoeding voor deelname aan de verzekering. Alle verzekerden die ziek worden of hun werk verliezen tijdens de looptijd van de verzekering, kunnen tot drie jaar lang een beroep doen op de uitkering. De verzekering zal dan een deel van de aflossing van de hypotheek in de woonst op zich nemen. De Vlaamse overheid hanteerde wel enkele strikte criteria om mogelijkse overbelasting tegen te gaan. Zo is het maandelijks aflossingsbedrag beperkt tot 500,00 EUR per maand en kan het om maximaal 70 procent van het aflossingsbedrag gaan.

“Het is belangrijk dat een overheid mensen beschermt tegen de pech van je baan te verliezen of langdurige ziekte. Je hebt dan toch gedurende een hele tijd een verzekering die je helpt om de lening af te betalen,” reageerde een enthousiaste Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche. De Vlaamse minister bewondert de toename van het aantal geïnteresseerden in de verzekering.

gewaarborgd inkomenDe overheid hanteert geen inkomensgrens voor potentiële verzekerden. Zowel gezinnen met een netto laag als netto hoog inkomen kunnen intekenen voor de verzekering. Wel mag de woningprijs niet meer dan 320.000,00 EUR bedragen en behoort de verzekering binnen het jaar na de aankoop afgesloten te worden. De verzekering gewaarborgd inkomen is in se geen nieuwe verzekering, maar een opflakkering van een reeds vijf jaar bestaande polis. De populariteit van de verzekering werd met name verstrekt door het recente initiatief van KBC. KBC biedt de polis, net als Argenta, Belfius en ING automatisch aan voor alle gezinnen die via de bank een hypotheek afsluiten.

Concrete cijfers over het aantal gezinnen dat reeds beroep deed op de verzekering gewaarborgd inkomen zijn er niet. Wel raamt de nieuwsredactie het aantal gebruikte verzekering op om en bij de 1000.

Related Posts