Topvoetballers mengen zich in ondernemingsleven en verzekeringssector

Topvoetballers mengen zich in ondernemingsleven en verzekeringssector
Leestijd: < 1 minuut

Voetballers zijn niet langer de grote geldverkwisters meer. Uit een analyse van verschillende Vlaamse dagbladen bleek dat vrijwel alle Belgische topvoetballers ook hun pijlen op de ondernemingssector hebben gericht. Van eigen voetbalclubs, verzekeringsinstellingen tot eigen modeboetieks of multinationale ondernemingen. Welkom in de wereld van de zakenmannetjes.

Voorbeelden van topvoetballers als ondernemers

Een doorsnee voorbeeld van een jong voetbaltalent: de Kosovaarse Belg Adnan Januzaj (amper 18 jaar oud), streek dankzij zijn contract met Manchester United een tekenpremie van 6 miljoen euro op. Daarbij kan hij rekenen op een weekloon van 70.000 euro. Een bedrag waar de doorsnee Belg enkele jaren voor moet werken. En het wordt nog beter: dankzij zijn goede onderhandelingspositie is eind 2014 zijn weekloon verdrievoudigd tot 210.000 euro. Maar wat doe je überhaupt met zoveel geld? De tijd dat voetballers alles op soupeerden aan dure wagens, knappe vrouwen en liters drank ligt blijkbaar al enige tijd achter ons. Steeds meer voetballers kiezen naast voor een professionele voetbalcarrière ook, voor een druk zakenleven.

Zo is er bijvoorbeeld Thibaut Courtois. Hij investeerde enkele honderdduizenden euro’s in Newcom, een bedrijf dat zich wil specialiseren in een e-commerceplatform voor gezondheidsproducten. Andere voetballers zoals Thomas Buffel en zijn vriendin hebTopvoetballers en verzekeringenben zich dan weer gemengd in de kledingsector. Samen verkopen ze lederwaren aan boetieks. Nog een voorbeeld is er van een topvoetballer die zijn eigen verzekerinstelling oprichtte. Kortom, wie weet is er binnenkort een topvoetballer die je verzekeringsovereenkomst mee ondertekend.

Related Posts
Lees vorig bericht:
Verzekeringssector krijgt extra regulering

Leestijd: 2 minuten Vanaf 30 april 2014 krijgen klassieke verzekeraars extra verplichtingen. Het gaat om de zogenaamde gedragsregels die momenteel...

Sluiten