Tips

De rol van renovatie bij een brandverzekering
De rol van renovatie bij een brandverzekering
Leestijd: 2 minuten

Een brandverzekering is niet verplicht in België, al bestaan er wel veel uitzonderingen. Toch is het zo dat bijna elke Belg deze verzekering heeft. Het is echter wel zo dat veel Belgen niet beseffen wat er gebeurt wanneer de woning wordt gerenoveerd en hoe dit de verzekering beïnvloedt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een warmtepomp of het verzorgen van dakisolatie. Het is slim om eens dieper in te gaan op de effecten die renovaties hebben op de brandverzekering en de hoogte ervan.

Uitleg over de brandverzekering

Het is eerst goed om te weten wat een brandverzekering eigenlijk precies is. Dit is een verzekering die je dekt bij brand en natuurgeweld. Het is te gebruiken voor de herstelkosten aan een gebouw of voor de herbouw van dat gebouw. De brandverzekering wordt vaak aangevuld met een inboedelverzekering. Het is wel belangrijk om te weten dat de verzekering niet bij elke vorm van brand is aan te spreken. Wanneer het gaat om opzet, of oorlog of terrorisme, dan is er geen mogelijkheid om de verzekering aan te spreken.

Op tijd duidelijkheid geven

Het is belangrijk om de verbouwing of renovatie op tijd aan te geven bij de verzekeraar. Het punt is namelijk dat de waarde van het gebouw kan toenemen door de bouw. Dit betekent dat de verzekering niet langer overeenstemt met het gebouw. In dat geval is het belangrijk om er zeker van te zijn dat dit op tijd wordt aangepast. Wanneer je namelijk niet goed verzekerd bent, dan is de evenredigheidsregel niet goed toe te passen. Dan zal slechts een deel worden gedekt. Dat is niet zo heel fijn om mee te maken. Aan de andere kant werkt het natuurlijk ook mee in de hoogte van je verzekeringspremie.

Opletten met oververzekering

Het is belangrijk om ook het omgekeerde mee te wegen. Het is ook mogelijk dat je jouw gebouw oververzekerd hebt. In dat geval zal je wel een hogere premie betalen, maar krijg je minder uitgekeerd op het moment dat je met schade door brand te maken krijgt. Het is dus wel heel belangrijk om alles op tijd te melden bij de verzekeraar. Zo kan je er altijd zeker van zijn dat je voor het juiste bedrag verzekerd bent en alles gewoon goed in orde komt.

De polis volledig doornemen

Wanneer je zekerheid wilt hebben, dan is dat gemakkelijk te verzorgen. Het is vooral belangrijk om de polis van de brandverzekering door te nemen. Wanneer je de bepalingen kent met betrekking tot renovatiewerken, dan kan je hier ook naar handelen wanneer het zover is. Denk bijvoorbeeld aan het op tijd melden. In sommige gevallen is melden zelfs in het geheel niet nodig. Wanneer je woningwaarde flink zal stijgen, dan is dat ook een reden om een melding te doen, kan je als stelregel gebruiken. Mocht je het niet zeker weten, dan kan het ook altijd slim zijn om gewoon de verzekeraar te raadplegen. Die heeft hier altijd wel een antwoord op klaar.

Read More
De verzekeringen bij een huurhuis
De verzekeringen bij een huurhuis
Leestijd: 2 minuten

Wie woont in een huurhuis moet vooral ook goed bekijken wat er nu eigenlijk wel en niet nodig is als het om verzekeren gaat. Het is belangrijk dat alles goed geregeld is, alleen al omdat je er zeker van moet zijn dat je alles op orde hebt voor het geval er wat gebeurt. Daarom is het zeker ook zaak om eens te bekijken wat je nu precies nodig hebt wanneer je huurt. Je komt dan in ieder geval bij drie verzekeringen uit die onmisbaar zijn. Het is slim om dit goed aan te pakken.

Wat regelt de huurbaas?

Wanneer je kijkt naar wat de huurbaas regelt, dan zijn dat de zaken die normaal onder een opstalverzekering vallen. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, storm of water. Dit zijn zaken die schade aan je huis toe brengen. Daarom is de huurbaas ook degene die dit oplost. Er zijn echter natuurlijk meer zaken die een rol spelen dan alleen de schades aan de woning. Daarom is het ook goed om enkele andere zaken goed op orde te hebben wanneer je een woning huurt. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit als huurder.

Een goede inboedelverzekering

Een goede inboedelverzekering is altijd belangrijk. Daarmee verzeker je de spullen die je in je huis hebt. Alles wat je kan oppakken en meenemen, valt hieronder. Van je bank tot je televisie tot al je accessoires en sieraden is alles te dekken met deze verzekering. Het is dan wel slim om te bekijken welke spullen je nu precies hebt. Voor huurders geldt er ook zoiets als huurders belang. Denk aan verbeteringen aan je huurwoning die je zelf gefinancierd hebt. Daar kan je met deze verzekering ook het nodige van dekken. Dit is dus ook van belang om uit te zoeken.

Een aansprakelijkheidsverzekering

Ook de aansprakelijkheid die je hebt voor het toebrengen van schade aan anderen en hun spelen moet je verzekeren. Het is belangrijk om je te beseffen dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Maar ook als het niet om een klein hoekje gaat is het wel heel fijn wanneer je de zaken gewoon goed op orde hebt. Dit geldt niet alleen voor jou, maar voor je hele gezin. Denk aan wat er allemaal kan gebeuren als de kinderen fijn aan het spelen zijn. Deze kosten kunnen flink oplopen. Op deze manier voorkom je dat.

Het gebruik van de rechtsbijstandverzekering

Of je nu koopt of huurt, je kan altijd ruzie met de buren krijgen. Die kunnen soms ook flink uit de hand lopen. Daarnaast kan er natuurlijk ook altijd een ander soort conflict ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je problemen hebt met een aankoop en de aflevering daarvan. Het is dan belangrijk dat je juridisch goed bijgestaan wordt. Bijvoorbeeld door een advocaat. Dan is het belangrijk dat die rechtsbijstand ook goed verzekerd is. De kosten hiervoor kunnen namelijk flink oplopen. Die wil je natuurlijk niet zelf moeten ophoesten. Dus ook wanneer je huurt is de rechtsbijstandverzekering een belangrijk onderdeel hiervan.

Read More
Wat is de juiste verzekering als je gaat sporten?
Wat is de juiste verzekering als je gaat sporten?
Leestijd: 2 minuten

Sporten is leuk en ook gezond. Sommige mensen zijn er ook heel goed in en kunnen er op een bepaalde manier hun beroep van maken. Het is alleen wel belangrijk dat zowel voor amateurs als professionals de kans op een blessure altijd aanwezig is. Daarom is het ook belangrijk om te weten in welke mate je verzekerd moet zijn als het om sportblessures gaat. Het is dus zaak om je hier wel eens in te verdiepen om zo een goed beeld te vormen van de noodzaak.

Regelingen voor professionals

Het is eerst belangrijk om te weten dat de regelingen voor professionals anders zijn dan voor mensen die het leuk vinden om in hun vrije tijd met sport bezig te zijn. Wanneer je een professional bent en je speelt bijvoorbeeld bij een voetbalclub, dan is het vaak zo dat hier specifieke verzekeringen voor zijn. Die worden via de club of de manager geregeld. Zo ben je er dus ook zeker van dat je goed verzekerd het veld op gaat. Dit is natuurlijk anders wanneer je gewoon op zaterdagmiddag bij de plaatselijke amateurclub speelt. Dan moet je veel meer zelf regelen.

De eigen hospitalisatieverzekering

Het is belangrijk om je hospitalisatieverzekering goed op orde te hebben. Hier zit natuurlijk ook een verplichting aan. Daarmee ben je er ook direct zeker van dat je de essentiële zorg krijgt die je nodig hebt. Wat veel consumenten niet weten is dat er nog veel meer mogelijk is met dit type verzekering. Zo kan je er bijvoorbeeld een aanvullende verzekering mee afsluiten. Dit is dan weer handig om voor specifieke vormen van aanvullende zorg verzekerd te zijn. Waarmee je ook zorgt dat je gedekt bent als je een sportblessure oploopt.

De risico’s inschatten

Het is wel belangrijk om de risico’s vooraf in te schatten. Afhankelijk van het soort sport dat je doet zijn niet alleen de soorten blessures in te schatten. Ook de mate waarin je hiermee te maken krijgt is goed in te schatten. Dit kan je helpen om de risico’s kleiner te maken. Ook kan het je helpen om te zorgen dat je goed op maat verzekerd bent. Het is voor de meeste mensen een goed idee om het op deze manier aan te pakken. Hoe meer je gericht bent op het dekken van de risico’s hoe gezonder je in het leven zal staan. Uiteindelijk is dat ook je doel.

De bekende zorg dekken

Het is ook goed om te weten dat al veel bekend is over het soort zorg dat je vaak nodig zal hebben als het om sportblessures gaat. In elke gevallen gaat het om een echte specialist. In de meeste gevallen zal het echter om het inschakelen van een fysiotherapeut gaan. Het is dan zo dat je er goed aan doet om met je aanvullende verzekering meer behandelingen per jaar vergoed te krijgen. Vaak ben je dan al snel weer goed op te lappen zodat je gewoon weer lekker kan gaan sporten.

Read More
Veiligheid online combineren met een verzekering
Veiligheid online combineren met een verzekering
Leestijd: 2 minuten

Het is tegenwoordig mogelijk om je veilig online te laten waarborgen en je daarbij dan ook direct goed te laten verzekeren. Dit is in ieder geval aan de orde wanneer je aan de slag gaat met Eye Security. Daarmee wordt een nieuwe markt aangeboord waar ook al enkele andere aanbieders op actief zijn. De kleine IT-beveiliger hoopt op die manier veel meer klanten binnen te halen. Zeker ook omdat deze markt behoorlijk in beweging is. Het is dus zeker ook de moeite waard om te bekijken wat je hieraan kan hebben als consument.

Goede verzekering afsluiten is lastig

Het is de laatste jaren lastiger geworden om een goede cyberverzekering af te sluiten. Dat komt natuurlijk vooral ook doordat het aantal aanvallen met ransomware flink is toegenomen. Het gaat om meer dan een verdubbeling per jaar in recente jaren. Dit betekent dat de premies voor dit soort verzekeringen ook enorme sprongen hebben gemaakt. In sommige gevallen zijn die met wel 250% gestegen. Dit maakt het dus ook lastiger om een cyberverzekering af te sluiten. Er komt meer kijken bij het proces van acceptatie en verzekeraars gaan dit liever uit de weg.

Kans voor nieuwe aanbieders

Deze ontwikkelingen zijn niet direct aantrekkelijk. Aan de andere kant brengen ze ook kansen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld zo dat nieuwe spelers nu hun kans ruiken. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld specialisten op het gebied van IT-beveiliging. Door hier direct ook de verzekeringen bij te bieden wordt het voor klanten veel aantrekkelijker om de pakketten in één keer af te nemen. De moderne aanbieders kijken daarbij ook naar moderne technieken, bijvoorbeeld door data veel belangrijker te maken in het geheel. Zo is de juiste beveiliging aan de juiste verzekering te koppelen voor alle verschillende soorten klanten.

Minder kans op problemen

Door de data in te zetten is te bepalen welke technische maatregelen nodig zijn. Dit zijn dan de beveiligingstechnieken die in het pakket zijn opgenomen. Daarmee wordt de kans op cyberaanvallen al stevig teruggedrongen. Daar kan dan een goede verzekering op worden aangesloten die de risico’s die overblijven goed dekken. Het is daarmee zo dat dat de gevaren van cyberaanvallen volledig worden geneutraliseerd. Dit is voor allerlei soorten partijen interessant. Al wordt in de eerste plaats op kleine ondernemers en het middenbedrijf gemikt. Dit is dus wel ook belangrijk om in het hoofd te houden.

Voordelen voor de markt

Wanneer het aan de kenners gevraagd wordt, dan zijn die daar duidelijk over. De aanpak van de beveiliger wordt als heel innovatief gezien. Het is volgens de experts ook zo dat de prijzen omlaag zullen gaan op de markt door dit type nieuwkomers. Wel zijn er wat zorgen over de dubbelrol die bedrijven kunnen gaan spelen. Zo kan bijvoorbeeld volgens kenners het ontdekken van een lek in het systeem leiden tot het opzeggen van een verzekeringscontract van de zijde van de beveiliger. Het is dus wel belangrijk om dit soort belangen in kaart te blijven brengen.

Read More
Bestaan er verzekeringen voor zakelijke motorrijders?
Bestaan er verzekeringen voor zakelijke motorrijders?
Leestijd: 2 minuten

Op de motor naar het werk en naar klanten gaan is gebruikelijker dan je denkt. Daarom is het eigenlijk ook vreemd dat er nooit is nagedacht over zakelijke verzekeringen voor motorrijders. Dit is echter aan het veranderen. Verzekeraars komen steeds vaker met mogelijkheden voor dit soort specifieke doelgroepen. Dit is belangrijk, want daar zijn natuurlijk voor de consument ook de nodige voordelen uit te halen. De dekking heeft dan ook betrekking op verschillende zaken die je als zakelijke rijder tegen kan komen wanneer je op de motor stapt.

Read More
Verzekeringen voor jouw levensstijl kiezen
Verzekeringen voor jouw levensstijl kiezen
Leestijd: 2 minuten

Bij het kiezen van verzekeringen wordt door veel mensen vooral gekeken naar wat noodzakelijk is. Uit onderzoeken is gebleken dat het overgrote deel van de Nederlanders het daarbij laat. Ook kijken zij niet snel terug in de polissen wanneer ze eenmaal de verzekering hebben afgesloten. Door kenners wordt echter de laatste tijd meer en meer gehamerd op het bekijken hoe je verzekerd kan zijn op een manier die past bij jouw levensstijl. Denk aan speciale hobby’s die je hebt of dingen die in jouw leven voorkomen die niet gebruikelijk zijn.

Read More
Verzekeren tegen internetcriminaliteit?
Verzekeren tegen internetcriminaliteit?
Leestijd: 2 minuten

Internetcriminaliteit wordt meer en meer aanwezig. Zeker als het gaat om phishing zijn de problemen groter dan ooit. Dit heeft ook te maken met de soort technieken die specialisten inzetten. Die worden steeds verfijnder. Waardoor er dus ook meer consumenten zijn die met deze problemen te maken krijgen. Een gevolg daarvan is dat de vraag naar verzekeringen tegen internetcriminaliteit ook sterk toeneemt. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat er in België allemaal mogelijk is op dit gebied. Zeker als het om fraude gaat is er namelijk het nodige dat verzekerd wordt.

Read More
Cyberverzekering steeds meer vanzelfsprekend in België
Cyberverzekering steeds meer vanzelfsprekend in België
Leestijd: 2 minuten

Cyberproblematiek wordt steeds groter in de wereld. Ook in België worden steeds meer cyberaanvallen gepleegd. Dat is voor verzekeringsmaatschappijen ook reden om meet met cyberpolissen te doen. Tegelijkertijd is er ook een duidelijke ontwikkeling te zien in de manier waarop deze polissen in elkaar steken. De voorwaarden voor Belgen worden bijvoorbeeld ook steeds strenger. Aan de andere kant wordt bijvoorbeeld door Belgische bedrijven al gesteld dat een cyberverzekering net zo vanzelfsprekend is als een brandverzekering. Het is belangrijk om eens te bekijken wat dit precies gaat betekenen in de komende tijd.

Read More
Voorkomen dat de hospitalisatieverzekering flink duurder wordt?
Voorkomen dat de hospitalisatieverzekering flink duurder wordt?
Leestijd: 2 minuten

Wie handig naar de mogelijkheden kijkt, kan voorkomen dat de hospitalisatieverzekering flink duurder wordt. Er zijn namelijk allerlei manieren waarop de torenhoge premies vermeden kunnen worden. Bijvoorbeeld door van een collectieve naar een individuele verzekering over te stappen. Daarvoor is een wachtpolis afsluiten dan ook een slimme zet. Die moet wel zelf betaald worden, maar kan wel ook het nodige opleveren. Het is zeker ook slim om al deze zaken eens goed te bekijken. Dit geeft inzichten die de nodige besparingen opleveren die van grote waarde kunnen zijn. Let op het volgende.

Read More
Mogelijkheden voor goedkopere autoverzekeringen zijn groter dan gedacht
Mogelijkheden voor goedkopere autoverzekeringen zijn groter dan gedacht
Leestijd: 2 minuten

De mogelijkheden om de autoverzekering goedkoper te maken, zijn veel groter dan velen denken. Dat komt omdat uit onderzoek blijkt dat één op de vier Belgen na het aangaan van de verzekering nooit meer de premie bekijkt. Eén op de drie laat hier lange tijd overheen gaan voor er nog eens naar gekeken wordt. Terwijl er juist veel mogelijkheden zijn. Mede ook omdat de verschillende verzekeraars flink met elkaar aan het concurreren zijn op het gebied van autoverzekeringen. Daardoor zou juist het in de gaten houden van de premie veel kunnen betekenen.

Read More
1 2 3 8