Reisverzekering Vergelijken

Reisverzekeringen Vergelijken

Ooit al eens bestolen op reis? Of had je het onaangename genoegen een buitenlands ziekenhuis te ontmoeten? Dan zul je waarschijnlijk jezelf bedankt hebben om toch maar die reisverzekering afgesloten te hebben.

>> Klik hier voor de meest gekozen reisverzekering <<

ProductVanafFormules
DVV ReisbijstandDVV Reisbijstand
- Zeer uitgebreide dekking en veel opties
- Diverse formules en dekkingen
- Meest gekozen
Bekijk aanbod >
€ 58- JaarlijksSimuleer gratis >
Europ AssistanceEurop Assistance
- Annulatie als onderdeel van reisverzekering
- Diverse formules en dekkingen
Bekijk aanbod >
€ 15- Jaarlijks
- Tijdelijk
Simuleer gratis >
KBC AnnulatieverzekeringKBC Verzekeringen
- Diverse formules en dekkingen
Bekijk aanbod >
€ 40- Jaarlijks
- Tijdelijk
Simuleer gratis >

Maar wat is een reisverzekering eigenlijk? En wat is de meerwaarde van een reisverzekering? Door deze en tal van andere vragen te beantwoorden krijg je onmiddellijk een duidelijk beeld in de wereld van reisverzekering vergelijken.
Reisverzekering vergelijken via Simpel.be

Reisverzekering Vergelijken, waar let ik op?

De reisverzekering wordt in België ookwel ‘Reisbijstandsverzekering’ genoemd. Letterlijk uit het begrip afgeleid, gaat de verzekeraar je bijstaan bij alle mogelijke ongevallen en problemen in het buitenland. De reisverzekeraar zal zowel de materiële en letselschade vergoeden die je zou oplopen tijdens je vakantie, als ziektekosten. Voorbeelden van materiële schade en letselschade zijn een verlies van reispapieren door diefstal, schade aan koffers of beautycases tijdens het transport, verloren spullen op de luchthaven of tijdens een cultureel bezoek en dergelijke. De ziektekosten omvatten dan weer alle noodzakelijke medische kosten. Een doktersbezoek, opname in privékliniek of simpelweg medicijnen in het buitenland loopt immers snel op.

Onderscheid in reisverzekeringen?

Grofweg gezien kunnen we twee types qua reisverzekeringen onderscheiden: de zogenaamde doorlopende reisverzekering, en de kortlopende reisverzekering.

1. De doorlopende reisverzekering: ga je regelmatig op uitstap, plan je regelmatig een citytrip of ben je eindelijk op de leeftijd om twee of drie maal per jaar op vakantie te kunnen gaan? Dan is het aantrekkelijker een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Via een doorlopende reisverzekering betaal je een vast bedrag per maand, waarna de verzekeraar een vaste dekking biedt. Bij elke afzonderlijke reis die je boekt, moet je dus geen afzonderlijke reisbijstandsverzekering afsluiten.

2. De kortlopende reisverzekering: ga je maar één maal per jaar met vakantie? Of heb je als zelfstandige helemaal geen tijd om de zaken te sluiten, en neem je daardoor maar eenmaal per jaar een aantal weekjes rust? Dan komt de kortlopende variant van de reisverzekeringen jou het meest voordelig uit. De kortlopende reisverzekering loopt enkel tijdens de duurtijd van de vakantie, en stopt nadien onherroepelijk. Logischerwijze moet je ook maar eenmalig een premie betalen.

Wat dekt een reisverzekering precies?

Het aanbod aan mogelijke reisverzekeringen is gigantisch. Daarom is het van belang de verschillende dekkingsaspecten van een verzekeraar te bekijken. De meest voorkomende dekkingsgronden zijn:

1. Bagageverzekering

Dankzij de bagagedekking is jouw bagage beschermd tegen alle mogelijke schade, verlies of diefstal. Normaal gesproken werken verzekeraars met een geplafonneerde uitkering per bagagestuk. Reis je met dure materialen, zoals skilatten of een duur fototoestel als professionele fotograaf, dan is het aangeraden een afzonderlijke verzekering hiervoor af te sluiten.

2. Medische kosten

Zoals hierboven vermeld zal de verzekeraar hierbij dekking geven voor alle noodzakelijke medische kosten, zoals een doktersbezoek, noodzakelijke medicatie of hospitalisatie. Heb je zelf al een ziekteverzekering? Vergelijk dan de verschillende dekkingsaspecten. Je ziekteverzekering kan bepaalde risico’s wel dekken die dan weer niet onder de medische kosten vallen en dergelijke. Hou er ook rekening mee dat bepaalde ziekteverzekeraars geen dekking bieden in het buitenland. Je verzekeringspolis aandacht nalezen en reisverzekering vergelijken is dus de boodschap.

3. Autopech

Reis je met de wagen? Dan kan autohulp in geval van een klapband of panne heel nuttig zijn. Afhankelijk van wat er in je polis vermeld staat, zal de verzekeraar hulp bieden via een vervangwagen, gratis wegtakelen of repareren van je defecte wagen.

4. Annulatieverzekering

Veel reisoperators bieden de annulatieverzekering aan als afzonderlijke verzekering. Echter is het aangeraden om beide verzekeringen met elkaar te combineren. De annulatieverzekering zal wanneer je reis ten gevolge van omstandigheden niet door gaat, dekking bieden op een (groot) deel van de kosten. Opgelet: niet alle redenen kunnen aangewend worden om (kosteloos) je reis te annuleren. Argumenten als ‘goh, het weer is daar toch niet zo denderend’ of ‘ik heb helemaal geen zin meer om te gaan’ gelden niet. In elke verzekeringspolis staan de mogelijke annulatiegronden uitdrukkelijk vermeld.

5. Rechtsbijstand

Raak je in juridische moeilijkheden tijdens je vakantie? Of heb je nood aan een degelijk onderricht juridisch persoon? Rechtsbijstand kan in dergelijke gevallen nuttig zijn.
Naast deze vijf zijn er nog tal van mogelijke dekkingsgronden. Reisverzekering vergelijken start dus door de inhoud van de polissen goed door te nemen.

Opmerking: reis je met een grotere touroperator? Dan kan het zijn dat je een gratis reisbijstandsverzekering in je boeking vindt. Op de markt van reisverzekeringen zijn er tientallen, misschien wel honderden spelers actief. Een goede reisverzekering vergelijken is dus essentieel. Via de verschillende aangehaalde punten zou je alvast een goed beeld kunnen vormen van de verschillen inzake reisverzekeringen.

Geen keuze kunnen maken?

65% van onze bezoekers kiest voor een reisverzekering van DVV.

Klik hier om het aanbod van DVV te bekijken >

×