Pechverhelping Vergelijken

Kies je Pechverhelping

Een auto hebben? Het is als een wereld die voor je open gaat: overal kunnen gaan en staan waar je wilt, op om het even welk moment. Maar je weet vast ook dat deze droom een stevige hap uit je maandelijks budget neemt. Wegentaksen, de wekelijkse tankbeurt, je droomwagen kost sowieso al handenvol geld. Alleen wat dan wanneer je wagen het ook laat afweten? En je ergens belandt waar je nog nooit geweest bent? Pechverhelping is dan de redder in nood.

ProductDekkingVanaf / Jaar
DVV Assistance
Bekijk aanbod >
België + Europa€ 58Simuleer gratis >

Via pechverhelping komt een ervaren technieker tussen en probeert je wagen weer aan de praat te krijgen. Lukt het niet meteen om het probleem op te lossen? Dan zorgt hij er voor dat je veilig en wel belandt in een garage in de buurt. Pechverhelping vergelijken is dus zeker geen overbodige luxe.

Een klapband, een motor die het laat afweten, diesel in plaats van benzine getankt, een ongeval, er zijn duizend en één redenen waarom je beroep zou kunnen doen op pechverhelping. Niet alleen buitenshuis, maar ook vlak voor de deur kan een probleem zich voor doen. Vaak is de situatie al stresserend genoeg dat je daarbij nog niet een half uur in een wachtmuziekje bij een garagist wil geplaatst worden. Anticipeer op dit alles en sluit je aan bij een erkende wegenwachter. Afhankelijk van het gekozen pakket kan je opteren voor bijstand 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven in België, Europa of de wijde wereld.

Diverse spelers

pechverhelping vergelijkenIn België zijn er naast enkele kleinere spelers, drie grootspelers op pechverhelping markt. Touring, VAB en Touring Club zorgen voor het gros van alle depannages. Los van het feit of je zelfstandig of via een tussenpersoon bij heb aangesloten bent. Veel van de Belgische autoverzekeraars geven bijvoorbeeld bij het afsluiten van een omniumverzekering, één jaar lang gratis aansluiting bij één van de drie spelers. In feite betaal je dus ‘niets’ voor de pechverhelping wanneer je jaarlijks je verzekering hernieuwt. Al is gratis waarschijnlijk een overroepen woord, de kostprijs van de pechverhelping is hoogstwaarschijnlijk in de jaarlijkse verzekeringspremie verrekend.

Pechverhelping Vergelijken, waar let ik op?

Zoals hierboven aangehaald heb je als gebruiker een resem aan keuzemogelijkheden. Enerzijds qua dekkingsgebied, anderzijds de gewenste mankementen.

  1. Qua dekkingsgebied. Ben je hoofdzakelijk actief in België per wagen, en eens uitzonderlijk in de Benelux? Dan heeft het weinig nut te opteren voor een wereldwijde pechverhelping. Enkel personen die regelmatig reizen doorheen heel Europa of zelfs de boot durven te nemen met hun wagen naar andere continenten, genieten voordeel van een dergelijk pakket. Dekking binnen Europa zorgt voor bijstand over de 28 lidstaten van de Europese Unie. Heb je bijvoorbeeld in Frankrijk een probleem? Dan zorgt de pechverhelpingsdienst waarbij je aangesloten bent dat je tijdig door een zusteronderneming of verbonden garagist geholpen wordt.

  2. Qua mankementen. Het gros van de problemen is te wijten aan mechanische mankementen. Een versnellingspook die tegen werkt, een motor die het plots begeeft, allemaal voorbeelden van technische mankementen. Maar ook een lekke band kan roet in het eten strooien. Daarom bieden de pechverhelpers je de keuze uit Mechanische problemen, Lekke band of Ongeluk. Liever een voordeliger pakket? Dan kun je de drie diensten in één bundel samen stoppen. Een iets duurder pakket is de prioritaire pechverhelping. Via een dergelijk pakket krijg je onmiddellijk een medewerker aan de lijn, wordt er een taxi naar het plaats van het ongeval of defect gestuurd zodat je geen enkele afspraak hoeft te missen en zorgt de pechverhelpingsdienst meteen voor een vervangwagen.

Conclusie Pechverhelping

Pechverhelping kan misschien een overbodige luxe lijken, maar in de praktijk toch broodnodig. Het is niet de eerste maal dat je wilde verhalen hoort over een particuliere garagist die ettelijke honderden euro’s aanrekent voor het depanneren van een wagen die niet ter plekke kan hersteld worden. Daarbij denkt hij waarschijnlijk vooral aan zijn eigen extra inkomsten. Professionele pechverhelpers daartegenover proberen de wagen zelf te herstellen, en zo niet dat de wagen op een veilige bestemming naar keuze aankomt. En dat zonder enige meerkost. Waag dus niet het risico, maar kies vandaag nog voor een voordelig pechverhelpingspakket.