Partena Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds Verzekeringen

Partena ZiekenfondsIn België is elkeen verplicht verzekerd voor gezondheidszorgen. Ongeacht het statuut dat men als individu draagt, lees: werknemer, zelfstandige, ambtenaar, werkloze, kind, of persoon ten laste, heeft men via het ziekenfonds toegang tot de medische zorgen. Eén van de beter gekende namen op de ziekenfonds markt is Partena Ziekenfonds. Partena Ziekenfonds is echter meer dan een klassiek ziekenfonds en zorgt ook onder meer voor uw hospitalisatie- en tandverzekering.

Hospitalisatieverzekering vergelijken? Klik hierBekijk het aanbod van Partena

Partena Ziekenfonds ziekteverzekering

De ziekteverzekering vormt de kern van de activiteiten van Partena Ziekenfonds. Door deze verzekering wordt de financiële last van ziek zijn uit handen genomen. Wanneer u in behandeling bent bij een arts of medicijnen bij de apotheker hebt afgehaald, kan u binnen de twee jaar na het verstrekken van de diensten of ontvangen van de medicijnen een terugbetaling ontvangen. Ook wanneer u net bevallen bent of herstelt van een ongeval of ziekte, zorgt Partena Ziekenfonds voor een vervangingsinkomen. Het ziekenfonds garandeert met andere woorden uw loon als vervangingsinkomen tot wanneer u weer aan de slag kan.

Partena Ziekenfonds werkt daarnaast op basis van het systeem van de maximumfactuur. Medische zorgen kunnen soms zwaar doorwegen in de portemonnee, zeker wanneer u behoort tot een sociale groep die het moeilijker heeft of reeds langdurig ziek is. Naargelang het inkomen waarover men beschikt, werkt Partena Ziekenfonds met een maximumfactuur aan remgeld. Van zodra u de grens overstijgt, betaalt Partena Ziekenfonds u tevens het remgeld terug.

Zorgpakketten van Partena Ziekenfonds

Naast de basis ziekteverzekering, voorziet Partena Ziekenfonds drie voordeelpakketten: 1. Baby en kinderen; 2. Gezond leven; 3. Ziekte en extra zorg. De pakketten beslaan een heleboel tegemoetkomingen en advies, en kunnen voor slechts 7,50 EUR per maand per titularis aan uw standaard Partena Ziekenfonds worden toegevoegd.

1. Baby en kinderen. Het zorgpakket voor zij die zwanger zijn of recent hun spruit hebben mogen verwelkomen. Het Partena Ziekenfonds baby en kinderen zorgpakket voorziet een babyrekening, kraamzorg, prenatale zorg door een vroedvrouw, zwangerschapsgeschenk, babysitdienst, fietshelm, logopedie, psychotherapie en begeleide vakanties. Kortom, een overvloed aan extra’s die u absoluut met kids kan gebruiken.

2. Gezond leven. Dit zorgpakket is voor zij die graag gezond en begeleid in het leven staan. Onder meer worden allergiebehandelingen, brillen & lenzen, hoorapparaten, oogcorrectie, slaaptherapie, fitness en georganiseerde vakanties voorzien.

3. Ziekte en extra zorg. Via het ziekte en extra zorg-pakket ontvangt u een bijkomend steuntje in de rug tijdens uw ziekte. Zo is er de mogelijkheid tot revalidatie, uitleenmateriaal, ziekenvervoer, zorgverblijf, pruiken, diabetes, thuiszorg en doorvoeren van woningaanpassingen.

Bijkomende verzekeringen

Steeds meer verzekeraars hebben zich op de gezondheidsmarkt gericht. Een gegeven waar Partena Ziekenfonds niet aan onderuit kon. Sinds enkele jaren heeft Partena Ziekenfonds ook haar kernactiviteiten uitgebreid met een hospitalisatieverzekering en tandverzekering.

De hospitalisatieverzekering van Partena Ziekenfonds beschermt u tijdens een ziekenhuisopname voor de duizelingwekkende factuur. Goede zorgen kosten immers handenvol geld. Uit recente cijfers blijkt één op de drie gezinnen jaarlijks met het ziekenhuis geconfronteerd te worden. Geïnteresseerden kunnen kiezen tussen Hospitalia, Hospitalia Plus en Hospitalia Continuïteit. Hospitalia Plus biedt naast de standaard hospitalisatieverzekering, het comfort van een eenpersoonskamer, een prima verzorging voor en na de hospitalisatie, en een waarborg voor de behandeling van zware ziekten. Hospitalia Continuïteit richt zich op de kandidaat-verzekeringsnemers die via het werk reeds een groepsverzekering hebben lopen. De kosten die de groepsverzekering van de werkgever niet dekt, worden dan wel vergoed door Partena Ziekenfonds.

Tanden draagt u levenslang. Vanuit die gedachte biedt Partena Ziekenfonds een uitgebreide dekking voor behandelingen inzake orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie. In totaal dekt Paretna Ziekenfonds tandzorgkosten tot 1.025 EUR per persoon per jaar. Partena Ziekenfonds hanteert ook geen jarenlange wachtperiode vooraleer u voor dekkingen in aanmerking komt. Voor een kleine extra bijdrage ontvangt u de uitgebreide waarborgen van de Partena Ziekenfonds tandverzekering.

Partena heeft als motto “een gezond, vitaal en onafhankelijk leven”. Vanuit deze gedachte verstrekt Partena Ziekenfonds een basis ziekteverzekering, bijkomende zorgpakketten, hospitalisatieverzekering en tandverzekering. Partena Ziekenfonds kiest voor een persoonlijke aanpak. Zo kan u via het online pakket uw gegevens aanpassen, uitbetalingen aanvragen en aanvullende verzekeringen afsluiten. Partena Ziekenfonds, de gezonde reflex.