Ontwikkelingen op het gebied van autoverzekeringen

Ontwikkelingen op het gebied van autoverzekeringen
Ontwikkelingen op het gebied van autoverzekeringen
Leestijd: 2 minuten

Het is belangrijker dan ooit om de juiste verzekering te kiezen. Dit is alleen lastiger dan ooit, zo stellen veel consumenten. Dat komt door het grote aantal producten dat geboden wordt. Daarnaast is het ook zo dat er veel uitzonderingen zijn en dat er ook nog eens allerlei specifieke opties zijn. Het is zelfs met de online tools van vergelijken niet meer heel gemakkelijk om snel de goede optie eruit te halen. Het is daarom wel slim om eens te bekijken welke ontwikkelingen er allemaal zijn op het gebied van autoverzekeringen.

Andere blik op dekking

Wat opvalt als het om de autoverzekering gaat is dat er met een andere blik naar dekking wordt gekeken tegenwoordig. Het is wel zo dat de autoverzekering verplicht is in België. Dat neemt niet weg dat je als consument wel de mogelijkheid hebt om een eigen formule te kiezen. Opvallend is dat mini en full omnium als de meest interessante worden gezien voor nieuwe auto’s. Zeker wanneer deze flink wat gekost hebben. Veel bestuurders kiezen ervoor om de auto steeds minder sterk te verzekeren naar mate deze ouder wordt. Veel auto’s zin na 5 jaar volgens een andere formule verzekerd.

Jaarlijks betalen wordt belangrijker

Het besparen op autoverzekering werd vooral gedaan door de verzekeraars met elkaar te vergelijken en dan de goedkoopste aanbieder bij een bepaald risico te kiezen. Een andere methode om minder te hoeven betalen is echter door te kiezen voor een andere vorm van betalen. Zo is er voor steeds meer consumenten wat voor te zeggen om over te stappen op jaarlijks betalen in plaats van de maandelijkse afdracht. Daarmee worden bijvoorbeeld administratiekosten bespaard en betaal je eigenlijk uitsluitend nog de verschuldigde premie.

Meer inzicht in contracten

Waar voorheen vooral naar de prijs werd gekeken, wordt nu ook meer naar de inhoud gekeken. Zo zijn veel consumenten zich er bewust van geworden dat de autoverzekering vol met dubbele dekkingen kan zitten. Het is belangrijk om elke letter van het contract door te nemen. Zie je bijvoorbeeld zaken die ook al in de rechtsbijstandverzekering zitten? Dan kan je die er gemakkelijk bij de autoverzekering eruit laten. Ook pechverhelping verschuift steeds meer van de verzekeraar naar de garage. Dit is vaak net wat voordeliger te doen en daarom ook populair.

Anders omgaan met eigen risico

Ook de manier waarop tegen eigen risico wordt aangekeken is verander. Franchise, zoals dit ook wel genoemd wordt, wordt tegenwoordig wat hoger gesteld. Je moet dan wel wat meer betalen wanneer je met schade te maken krijgt, maar veel consumenten zijn bereid om dit te doen. Daar staat immers wel tegenover dat de premie omlaag kan. Wie veel schadevrije jaren kent, kan redelijk gemakkelijk kiezen om het eigen risico iets te verhogen en daardoor de premie te verlagen. Deze ontwikkeling is steeds duidelijker aanwezig in België. Het is dus zeker ook de moeite waard om zelf te kijken of je via deze route kan zorgen voor een goede besparing op de autoverzekering.

Related Posts