De rol van een hospitalisatieverzekering bij een bevalling
De rol van een hospitalisatieverzekering bij een bevalling
Leestijd: 2 minuten

Zwangerschap en bevallingen zijn ook een belangrijk onderdeel van de hospitalisatieverzekering. De ziekenhuiskosten kunnen hier immers ongemerkt flink bij oplopen. Het is dan fijn om hier goed voor verzekerd te zijn. Daarbij hoeft het ook niet uit te maken of je thuis bevalt, of toch ervoor kiest om naar het ziekenhuis te gaan. Het is slechts belangrijk om dit allemaal op tijd met de verzekering te verzorgen. Het is dan zeker ook goed om eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Er is namelijk veel meer mogelijk dan je denkt.

Zorgen voor een goede kamer

Er zijn verschillende mogelijkheden als het om kamers gaat tijdens je ziekenhuisopname. Zo zijn er de eenpersoons- en de tweepersoonskamers. Daarnaast is er ook de gemeenschappelijke kamer. De keuze die je voor ogen hebt, is belangrijk met het oog op het soort hospitalisatieverzekering dat je moet afsluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de integrale terugbetaling van de kosten die je gemaakt hebt voor de kamer. De eenpersoonskamer geniet vaak de voorkeur. Al komen hier vaak wel veel specifieke extra kosten bij kijken. Het is dus zeker ook zaak om dit allemaal goed af te dichten met de verzekering.

Volledige dekking van nazorg

Het is ook goed om te weten dat er veel mogelijkheden zijn om de kosten van de nazorg van zwangerschap en bevalling te dekken. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kosten voor en na de bevalling die je bij een kinesist maakt. Dit is in grote mate van belang. De artsen schrijven dit dan ook vaak voor. In de maand voor de bevalling en de drie erna kan je veel beurten vergoed krijgen. Soms zijn deze periodes zelfs langer. Dat geldt ook voor de consultaties die je bij een gynaecoloog doet. Dit is per hospitalisatieverzekering apart geregeld.

De zaken met betrekking tot kraamzorg

Wanneer je de bevalling eenmaal achter de rug hebt, dan begint de kraamzorg. Daar is zelfs op dagelijkse basis sprake van. Daar zullen ook veel kosten mee gemaakt worden. Je hebt daar dan ook echte specialisten voor nodig hebben. Deze helpen je met allerlei taken, niet alleen met de baby, maar ook in het huishouden. Het is dan juist ook fijn wanneer hier in een bepaalde mate de kosten voor worden gedekt. Dat maakt het juist ook belangrijk om de goede hospitalisatieverzekering uit te kiezen. Zo haal je er alles uit in de eerste periode na de bevalling.

Regelingen bij thuisbevallingen

Niet alleen de ziekenhuisbevallingen en alle hulp die daarbij komt kijken wordt gedekt met een goede hospitalisatieverzekering. Er zijn ook steeds meer goede verzekeraars die oog hebben voor wat er nodig is bij een thuisbevalling. Daarmee zijn honderden euro’s aan kosten te dekken. De verzekeraars bieden vaak verschillende pakketten. Waarbij het ene pakket zich meer richt op het ziekenhuis, terwijl het andere pakket goed geschikt is voor thuis. Het is dus altijd van belang om dit goed bijtijds te regelen. Zo kan je zonder zorgen de bevalling in als moeder.

Read More
Goedkopere autoverzekering? Ga niet scheiden!
Goedkopere autoverzekering? Ga niet scheiden!
Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om een autoverzekering, dan kunnen wel heel veel factoren invloed hebben op de hoogte van de premie. Wat je misschien niet wist, is dat zelfs een echtscheiding daarin een grote rol speelt.

Read More
Kiezen ouderen voor andere autoverzekeringen?

Leestijd: 2 minutenWanneer je autorijdt ben je verplicht om je voertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de schade die je bij een aanrijding aan derden toebrengt. Het gaat dan niet alleen om materiële schade aan een andere auto, fiets of ander voertuig, maar ook om bijvoorbeeld medische kosten.

Met name dat laatste kan flink oplopen als iemand na een ongeluk langdurig moet revalideren of zelfs blijvend invalide blijft. Als je dan niet goed verzekerd bent kan dit een financiële ramp betekenen. Zorg er dus voor dat je je verzekering voor je auto altijd op orde hebt. Als je ouder wordt, kun je overwegen om je verzekering aan te passen.

Minder kilometers per jaar

Als je ouder wordt ga je misschien minder kilometers rijden met de auto. Als je gepensioneerd bent en niet meer dagelijks naar je werk rijdt scheelt dat wellicht flink wat kilometers. Daar staat tegenover dat je natuurlijk in je vrije tijd je auto wellicht meer gaat gebruiken, bijvoorbeeld om uitstapjes te maken of vrienden of familie te bezoeken.

Het is in ieder geval interessant om eens te bekijken hoeveel kilometers je per jaar met je auto rijdt, wellicht zijn het er veel meer of juist veel minder dan je aanvankelijk had gedacht.

Schadevrije jaren zorgen voor premiekorting

Als je al langer je rijbewijs hebt dan heb je wellicht al meerdere jaren schadevrij gereden. Veel verzekeringen bieden een premiekorting aan klanten die schadevrije jaren hebben. Deze zogenaamde no claim korting kan flink oplopen.

Soms is de korting zelfs zo hoog dat het de moeite loont om een schadegeval zelf te betalen als de kosten niet opwegen tegen het verlies van de korting. Wel is het zo dat na een enkel schadegeval de no claim korting vaak niet in zijn geheel vervalt maar slechts voor 1 of 2 jaar wordt verlaagd.

Past mijn autoverzekering nog bij mij?

Misschien heb je een autoverzekering afgesloten en loopt deze al vele jaren zonder dat je er ooit kritisch naar hebt gekeken. Als dat laatste het geval is dan loont het zeker de moeite om je verzekering voor je auto eens tegen het licht te houden.

Wie weet ben je bij een andere verzekeraar goedkoper uit, wellicht kun je overstappen van een allrisk verzekering naar alleen een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid. Dat laatste is het geval als je auto al wat ouder is en de dagwaarde daardoor flink is gedaald.

Read More
Moet ik mij verzekeren als ik op reis ga?
Moet ik mij verzekeren als ik op reis ga?

Leestijd: 2 minuten

Als je op reis gaat is het belangrijk om na te denken over een goede verzekering. Op reis kan je immers van alles overkomen. Je kunt ziek worden, maar je kunt ook het slachtoffer van diefstal of zelfs een beroving. Ook kan het gebeuren dat je pech krijgt met je auto en dat je aangewezen bent op vervangend vervoer om weer thuis te komen. Ook kan er iets aan de hand zijn waar je geen invloed op hebt. Als je dan niet verzekerd bent kan dit ertoe leiden dat je voor flinke kosten komt te staan.

Read More
Wat zijn de verschillen tussen zorgverzekering in België en in Nederland?
Wat zijn de verschillen tussen zorgverzekering in België en in Nederland?

Leestijd: 2 minuten

In België is de betaling van de zorgpremie anders geregeld dan in Nederland. In Nederland betaalt een volwassene voor een zorgverzekering in 2020 rond de 115 euro per maand voor een basisverzekering. Deze dekt bezoek aan de huisarts of specialist en de kosten van een ziekenhuisopname of bezoek aan de spoedeisende hulp. Daarnaast is er ook nog een verplicht eigen risico per volwassene van 385 euro per jaar. Dat lijken forse zorgkosten, maar daarmee is de Nederlandse burger wel ‘klaar’. Er komen niet veel extra kosten meer bij.

Read More
Worden verzekerden straks de dupe van algoritmes?
Worden verzekerden straks de dupe van algoritmes?

Leestijd: 2 minutenAls je een verzekering wilt afsluiten beoordeelt de verzekeraar het risico en aan de hand van dat risico wordt de premie bepaald. Voorbeeld: Een huis met een rieten dak verzekeren tegen brand is duurder dan eenzelfde verzekering met een betonnen dak. Dat vinden veel mensen nog wel logisch. Maar wat nu als de premie voor jouw verzekering wordt bepaald aan de hand van een risicoprofiel waar je zelf geen weet van hebt? Dan wordt het een ander verhaal.

Read More
Is het verstandig om een familiale verzekering af te sluiten?
Is het verstandig om een familiale verzekering af te sluiten?

Leestijd: 2 minutenIn België is een familiale verzekering, ook wel een ‘verzekering burgerlijke aansprakelijkheid privéleven’ niet verplicht. En in de praktijk blijkt ook dat je hem wellicht nooit of maar eens in je leven nodig hebt. Maar als je voor jezelf of voor je gezin een dergelijke verzekering niet afsluit, dan loop je wel een groot risico. De familiale verzekering dekt namelijk schade die je aan derden toebrengt buiten jouw schuld. Deze kosten kunnen flink oplopen, zeker als het om de vergoeding van medische behandelingen gaat. 

Read More
Verkopers moeten klanten beter informeren over annulatieverzekering

Leestijd: 2 minutenHandelaars die bij hun vakantie een extra verzekering zoals een annulatieverzekering willen verkopen, zullen jou daar vanaf binnenkort beter over moeten informeren. De Ministerraad keurde daarvoor een ontwerp goed van minister van Consumentenzaken Kris Peeters. Op die manier zouden klanten beter kunnen inschatten of de bijkomende verzekering voor hen wel degelijk een meerwaarde heeft.

Read More
Worden de supplementen bij een hospitalisatieverzekering binnenkort beperkt?

Leestijd: 2 minutenDe mutualiteiten willen voor kwetsbare groepen een maximumplafond aan erelonen inlassen. Zo zou bijvoorbeeld een ziekenhuis niet meer dan 5.000 euro aan supplementen voor een zwaar ziek kind mogen aanrekenen. Dat blijkt althans uit het tarievenakkoord tussen mutualiteiten en artsen. Wat zijn de supplementen bij een hospitalisatieverzekering? En geldt de limiet van 5.000 euro ook voor andere zieken?

Read More
Prijs autoverzekering stijgt in 2018

Leestijd: 3 minutenEigenaars van een auto zullen het komende jaar meer moeten betalen voor hun autoverzekering. Niet alleen de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering zal stijgen in prijs. Ook een miniomniumverzekering en omniumverzekering zullen fors duurder worden. Volgens analisten zal de stijging zelfs rond de 10 procent schommelen. Vooral het stijgend aantal verkeersongevallen is daarvan de oorzaak.

Read More
1 2 3 15