Kan ik een autoverzekering op naam van mijn kind of iemand anders afsluiten?

Regelmatig stellen ouders zich de vraag of zij de auto van hun zoon of dochter kunnen verzekeren.  Hetzelfde geldt voor een echtgenoot die de auto van de partner met meer schadegevallen wenst te verzekeren. Technisch gezien is het mogelijk. Juridisch gezien moeten er toch een aantal vraagtekens geplaatst worden. Waarom is het beter een autoverzekering op eigen naam af te sluiten?

Read More
Dekt annulatieverzekering een annulatie wegens terrorisme?

De voorbije maanden werd Europa opgeschrikt door terroristische aanslagen. Barcelona, Londen, Parijs, enz. Verschillende reizigers stelden zich daarbij de vraag of ze hun vakantie gratis kunnen annuleren of wijzigen indien er in het vakantie land een aanslag is geweest of indien er een verhoogde terreurdreiging heerst.

Read More
Wat is een hospitalisatieverzekering?
Hospitalisatieverzekering wordt wellicht duurder

Door de publicatie van de nieuwe medische index kunnen verzekeraars en ziekenfondsen de premies van hun hospitalisatieverzekering opnieuw verhogen. De grootste stijgingen kunnen teruggevonden worden binnen de waarborg ‘eenpersoonskamer’ en ‘tandverzorging’. In het meest nadelige geval kan dit voor verzekeringsnemers leiden tot een verhoging van 10% van hun premie.

Read More
Tesla niet altijd eenvoudig via autoverzekering te verzekeren

Uit een rondvraag bij Nederlandse autoverzekeraars blijkt dat velen niet happig zijn om vandaag een Tesla te verzekeren. Naast een dure premie verlangen de autoverzekeraars een hoog eigen risico (lees: franchise). Vooral de hoge kosten van individuele onderdelen na een ongeval en stijgend aantal diefstallen van Tesla auto’s verkleint de wil van autoverzekeraars om een autoverzekering toe te staan. Ook in België wordt een gelijkaardige tendens vastgesteld.

Read More
Vakantie annuleren wordt eenvoudiger vanaf 2018

Wie vanaf volgend jaar in de zomer zijn vakantie wil annuleren, zal daarvoor minder moeten betalen. Deze besparing komt er na de wetswijziging die eerder deze maand binnen het parlement werd gestemd. De wetswijziging zal o.a. tot gevolg hebben dat sneller van een pakketreis wordt gesproken. Eveneens kan een touroperator niet langer buitensporige kosten bij een annulatie aanrekenen. Loont in het die gevallen om nog een afzonderlijke annulatieverzekering af te sluiten?

Read More
Is een reisverzekering noodzakelijk of overbodig?

Het gros van de Belgen en Nederlands heeft dubbele verzekeringen. Dit zijn verzekeringen die men (afzonderlijk) afsluit terwijl men reeds via een andere verzekering hiervoor gedekt is. Een bekend voorbeeld hiervan is de reisverzekering. Hoe achterhaalt men of men dubbel verzekerd is? En hoe kan je besparen op jouw reisverzekering?

Read More
Ongeval bij autoverzekering aangeven niet populair via smartphone

Vandaag kan een ongeval rechtsgeldig via een digitaal aanrijdingsformulier aangegeven worden. In België bestaat daarvoor onder andere de applicatie CrashForm (vrij vertaald: crashformulier). In de praktijk blijkt toch het merendeel van de verzekeringsnemers nog steeds een ongeval per papieren aangifte bij hun autoverzekeraar te melden. Wat zijn hiervan de oorzaken? En wat zijn de voordelen van digitaal een auto-ongeval aangeven?

Read More
Kiezen voor hospitalisatieverzekering of cash loon?
Kiezen voor hospitalisatieverzekering of cash loon?

 

Wanneer men als werknemer werkt voor een (groter) bedrijf, zal men wellicht al van de term ‘extralegale voordelen’ hebben gehoord. Dit zijn voordelen, zoals bv. een bedrijfswagen, groepsverzekering of hospitalisatieverzekering, die naast het loon in geld worden toegekend. Specifiek wat betreft de hospitalisatieverzekering, is het daarbij altijd voordelig om te kiezen voor de hospitalisatieverzekering via het werk? Of loont soms de keuze voor cash loon?

Read More
Wat doe ik met mijn autoverzekering als de auto verkocht is?
Wat doe ik met mijn autoverzekering als de auto verkocht is?

Wanneer iemand zijn auto verkocht heeft, heeft diegene in principe geen nood meer aan een autoverzekering. Nochtans eindigt jouw autoverzekering niet automatisch door de verkoop. Om een autoverzekering te beëindigen moet men een aantal stappen doorlopen.

Read More
Dekt mijn annulatieverzekering een annulatie wegens herexamens?
Dekt mijn annulatieverzekering een annulatie wegens herexamens?

Met de zomerperiode in het vooruitzicht bestaat voor veel gezinnen met kinderen in het secundair onderwijs of hoger onderwijs ook de kans op (her)examens. Dit houdt gezinnen evenwel niet tegen om reeds hun zonvakantie voor juli of augustus te boeken. Wat gebeurt er indien één van de kinderen een herexamen zou hebben? Kan men in dat geval kosteloos de reis annuleren?

Read More
1 2 3 13