Mogelijkheden voor goedkopere autoverzekeringen zijn groter dan gedacht

Mogelijkheden voor goedkopere autoverzekeringen zijn groter dan gedacht
Mogelijkheden voor goedkopere autoverzekeringen zijn groter dan gedacht
Leestijd: 2 minuten

De mogelijkheden om de autoverzekering goedkoper te maken, zijn veel groter dan velen denken. Dat komt omdat uit onderzoek blijkt dat één op de vier Belgen na het aangaan van de verzekering nooit meer de premie bekijkt. Eén op de drie laat hier lange tijd overheen gaan voor er nog eens naar gekeken wordt. Terwijl er juist veel mogelijkheden zijn. Mede ook omdat de verschillende verzekeraars flink met elkaar aan het concurreren zijn op het gebied van autoverzekeringen. Daardoor zou juist het in de gaten houden van de premie veel kunnen betekenen.

Flink veel mutaties te zien

Het strijden om de klant leidt tot veel mutaties in de premies. Het is zelfs zo dat dit soms per dag kan verschillen. Wie dus niet het oog houdt op de huidige premie en de premie in de eigen verzekering, ontdekt niet dat er veel meer betaald wordt dan nodig is. Wie bijvoorbeeld verhuist of een andere auto koopt, zal ontdekken dat er veel meer wordt betaald dan nodig is omdat niet wordt gekeken of de huidige verzekeraar ook in de nieuwe situatie nog de beste optie is. Vaak is het zelfs zo dat een andere verzekeraar veel betere en lagere premies te bieden heeft.

De opbouw van een autoverzekering

Het is goed om te weten hoe een autoverzekering wordt opgebouwd. Zo wordt gekeken naar de leeftijd van de verzekerde. Ook wordt gekeken naar de woonplaats. Daarnaast speelt het schadeverleden een rol. Zoals ook het autotype en het model een rol spelen. Dit betekent dus dat per verzekerde een andere combinatie ontstaat. Iedereen heeft dus een eigen individuele premie. Die premie is dus afhankelijk van de eigen kenmerken. Dit betekent dus ook dat het per persoon kan verschillen wat de beste verzekeringsmaatschappij is om mee te werken.

Meebewegen met veranderingen

Het is belangrijk om mee te bewegen met de veranderingen in het eigen leven. Wie bij de ene verzekeraar zit en iets in het eigen leven verandert, is niet perse in de nieuwe situatie ook het beste af bij die verzekeraar. Er is voor geen verzekering een dergelijke situatie denkbaar die te vergelijken is met die van de autoverzekering. Het is dus altijd zo dat een voordelige verzekering maar tijdelijk de meest voordelige is voor een persoon. Vooral ook omdat er voortdurend zaken veranderen in een mensenleven.

Het bekendste voorbeeld

Er is natuurlijk een bekend voorbeeld als het gaat om de mutaties. Denk dan aan een verhuizing. Het is dan ook opvallend dat net iets minder dan zestig procent van de verzekerden op dat moment bekijken hoe er met de verzekering moet worden omgegaan. Veel mensen geven hun verhuizing zelfs geeneens door. Terwijl dit voor de autoverzekering juist wel van groot belang is. Het kan namelijk een flinke deal met betrekking tot de premie opleveren. Een ander bekend voorbeeld is natuurlijk het kopen van een andere auto. Ook dit kan heel veel opleveren als het gaat om de verzekering. Dit is altijd van waarde.

Related Posts