Moet ik mij verzekeren als ik op reis ga?

Moet ik mij verzekeren als ik op reis ga?
Moet ik mij verzekeren als ik op reis ga?
Leestijd: 2 minuten

Als je op reis gaat is het belangrijk om na te denken over een goede verzekering. Op reis kan je immers van alles overkomen. Je kunt ziek worden, maar je kunt ook het slachtoffer van diefstal of zelfs een beroving. Ook kan het gebeuren dat je pech krijgt met je auto en dat je aangewezen bent op vervangend vervoer om weer thuis te komen. Ook kan er iets aan de hand zijn waar je geen invloed op hebt. Als je dan niet verzekerd bent kan dit ertoe leiden dat je voor flinke kosten komt te staan.

Verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden op reis

Een verzekering is altijd bedoeld voor omstandigheden die niet voorzien waren en waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Stel dat je op vakantie bent in een vreemd land en er wordt een staking georganiseerd waardoor je niet terug naar huis kunt. Ook kan het gebeuren dat er vanwege weersomstandigheden niet gevlogen kan worden. Dan moet je extra kosten maken om langer op je vakantieadres te blijven. Deze kosten worden in zo’n geval gedekt door je reisverzekering.

Stel je verzekering altijd direct op de hoogte

Als er tijdens je vakantie iets gebeurt waardoor je een beroep moet doen op je verzekering, is het belangrijk deze direct op de hoogte te stellen van de gebeurtenis. Kun je bijvoorbeeld als gevolg van een staking niet naar huis, dan moet je dit meteen melden. Als je drie dagen later dan gepland thuis komt en plompverloren een rekening voor extra hotelovernachtingen bij je verzekeraar claimt is de kans groot dat ze niet zullen uitkeren. De verzekering kan soms ook een alternatief bieden, bijvoorbeeld vertrek van een andere luchthaven of een andere manier van vervoer. Het is belangrijk dat je hiermee in veel gevallen akkoord moet gaan omdat als je dat niet doet je zelf voor de extra kosten opdraait.

Zorg dat je veilig op reis gaat

Ook al ben je goed verzekerd is het natuurlijk belangrijk dat je veilig op reis gaat. Dure sieraden en dure horloges laat je beter thuis dan ze mee op vakantie te nemen. Berg geld en betaalpassen altijd goed op en neem niet te veel contant geld mee als je je hotel verlaat of een excursie gaat doen. Als je alle veiligheidsadviezen voor op reis in acht neemt maak je de kans kleiner dat je het slachtoffer wordt van een beroving of diefstal.

Sluit je reisverzekering tijdig af

Als je op reis gaat is het verstandig om zo ver mogelijk van tevoren een reisverzekering af te sluiten. Doe je dat enkele dagen van tevoren dan betaal je een veel hogere premie. Je kunt ook een doorlopende reisverzekering afsluiten. Dan ben je altijd verzekerd als je op reis gaat, of het nu gaat om een vakantie naar het buitenland of een korte trip in eigen land. Je kunt een verzekering voor op reis heel gemakkelijk via het internet afsluiten. Het voordeel van online een verzekering zoeken is dat je heel gemakkelijk kunt vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de premie die je moet betalen maar ook naar de dekking die de verzekering biedt.

Related Posts