IKEA start proefproject verzekeringen

IKEA start proefproject verzekeringen
IKEA start proefproject verzekeringen
Leestijd: 2 minuten

Vanaf binnenkort kan je binnen IKEA niet enkel terecht voor Zweedse modieuze meubels aan een mini prijs. De Zweedse meubelgigant heeft immers plannen om ook de verzekeringsmarkt te betreden. De komende weken zal de onderneming peilen in eigen land naar de belangstelling van klanten. Zijn deze positief, dan zal IKEA het idee in meerdere lidstaten introduceren.

Ikea en verzekeringen

IKEA en verzekeringen, geen alledaagse combinatie op het eerste zicht. En nochtans het is geen sprookje. Zo blijkt althans volgens Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) uit gesprekken met gezaghebbende personen binnen de meubelgigant. Dat IKEA niet bij de pakken blijft zitten bewijzen althans de eerste nieuwigheden. Sinds 1 oktober 2014 biedt IKEA zogenaamde zwangerschapsverzekeringen voor moeder en kind aan. Geïnteresseerden kunnen zowel terecht in de fysieke winkels, als in de webshop voor een verzekeringspolis. In eerste instantie richt IKEA vooral zijn peilen op Zweedse onderdanen.

De desbetreffende verzekeringspolissen worden beheerd door Ikano, een dochteronderneming van IKEA. Ikano is in handeVerzekeringen bij Ikean van de drie zonen van Ikea-oprichter Ingvar Kamprad. Nieuw is de activiteit van Ikano niet. In het verleden verdeelden ze al in Zweden verschillende verzekeringspolissen. Echter gaat het wel om de eerste keer dat Ikano de verzekeringen mag aanbieden onder de naam IKEA. Volgens de geraadpleegde bronnen door de WSJ zou het daarenboven de eerste keer zijn dat vader Kamprad toestemming geeft aan een externe onderneming om zijn merknaam te gebruiken.

IKEA zou de komende weken ook starten andere types polissen op de verzekeringsmarkt aan te bieden. Aansluitend op zijn meubelaanbod zouden ook inboedelverzekeringen aan de man gebracht worden. Op een echte internationale release blijft het afwachten. Daaromtrent wensten zowel de geraadpleegde bronnen als IKEA zelf niets over toe te lichten.

Related Posts