Huisdierenverzekering kan lager door digitale optie

Huisdierenverzekering kan lager
Huisdierenverzekering kan lager door digitale optie
Leestijd: 2 minuten

PetExpert brengt de digitale huisdierenverzekering naar België. Door voor de digitale mogelijkheden te kiezen, is te zorgen dat de kosten goed omlaag kunnen. Alleen al doordat de kosten voor de dierenarts direct door de verzekeraar gewerkt worden. Dit geeft veel inzicht aan de baasjes met betrekking tot wat er betaald moet worden voor een bezoek aan de dierenarts. In België zal deze verzekeraar samenwerken met KBC. Dit is natuurlijk een bekende partij op het gebied van verzekeringen in eigen land.

Hoge kosten

Veel baasjes beseffen niet hoeveel de kosten voor dieren eigenlijk betreffen. Het kan om duizenden euro’s voor bepaalde behandelingen gaan. Het is dan ook vreemd dat maar 3 procent van de baasjes in België een verzekering voor de kosten van het huisdier heeft afgesloten. Door de komst van het Tsjechische PetExpert gaat dit mogelijk wel veranderen. Het verlichten in de kosten voor honden en katten wordt gedaan door een volledig digitale verzekering op de markt te brengen. Het inschrijven, het betalen alles is online te regelen. Daarvoor heeft de verzekeraar een online managementsysteem dat ook gekoppeld is aan de praktijken van zo’n duizend dierenartsen in België.

Sneller verwerken

Door de toepassing van het managementsysteem kan PetExpert veel gemakkelijker en sneller de kosten die voor eigen rekening komen verwerken. Dit betekent dat het baasje van het huisdier direct ook weet voor welke kosten hij of zij komt te staan. Omdat huisdieren een belangrijk onderdeel van een huishouden vormen, is het niet vreemd dat de baasjes goed voor ze willen zorgen. De juiste zorg kunnen bieden is voor honden en katten net zo belangrijk als dit voor mensen is. Met een goede verzekeraar is dit beter te bereiken. Door een goede verzekering is beter te budgetteren. Dit helpt de kosten opvangen indien nodig.

Disruptie van de markt

PetExpert is al de tweede nieuwe verzekeraar voor huisdieren die in België zaken gaat doen. Eerder in 2023 kwam ook Figo op de Belgische markt. Dit is een verzekeraar uit Amerika. Bij die verzekeraar is er niet alleen ruimte voor honden en katten. Ook papegaaien en konijnen kunnen op allerlei vlakken van verzorging worden verzekerd. De opening van een filiaal in Hasselt was direct ook het begin van deze partij van de diensten in Europa. Het is het doel van Figo om 10 procent van de huisdieren verzekerd te laten rondlopen in de toekomst.

Bestaande partijen

Het verzekeren van de kosten voor huisdierzorg is niet nieuw. Er is al vele jaren een kleine markt voor. Die werd altijd gedomineerd door bestaande partijen die honden verzekerde. Daarnaast werkte AXA lang samen met Santévet uit Frankrijk. Deze partijen hadden samen de markt in België in handen. Het is ook niet geheel duidelijk of de markt heel rendabel is. Zo was Baloise enige tijd aanbieder van huisdierverzekeringen, maar trok die partij zich toch weer terug uit deze markt. Naar eigen zeggen was dit omdat de markt te weinig potentie vertoonde voor de lange termijn als verdienmodel.

Related Posts