Hospitalisatieverzekering Vergelijken

Ooit al enkele weken opgenomen geweest in het ziekenhuis? Dan zal je waarschijnlijk achterover gevallen zijn van alle kosten die tijdens je verblijf gemaakt werden. Een hospitalisatieverzekering kan voor dergelijke voorvallen de kosten vergoeden. Vergelijk hier alle hospitalisatieverzekeringen.

>> Klik hier voor de meest gekozen hospitalisatieverzekering <<

ProductBasiswaarborgenMax. dekking
DVV Hospimax Plus
* Online offerte & aanvraag
* Zware ziekten gedekt
* Meest Gekozen
Bekijk aanbod >
Onder andere:
- Onbeperkt Hospitalisatiekosten
- Medische kosten 60 dagen voor
- Rechtstreekse betaling factuur

Geen grensbedragSimuleer gratis >
DKV Select
* Online offerte & aanvraag
* Zware ziekten gedekt
Bekijk aanbod >
Onder andere:
- Onbeperkt Hospitalisatiekosten
- Medische kosten 30 dagen voor
- Rechtstreekse betaling factuur

Geen grensbedragSimuleer gratis >
DKV Medi Pack
* Online offerte & aanvraag
* Zware ziekten gedekt
* Bijstand in de hele Europese Unie
Bekijk aanbod >
Onder andere:
- 80% Kosten
- Onbeperkte Hospitalisatiekosten
Diverse grensbedragenSimuleer gratis >
DKV Hospi Flexi
* Online offerte & aanvraag
* Zware ziekten gedekt
* Bijstand in de hele Europese Unie
Bekijk aanbod >
Onder andere:
- Vrije Kamerkeuze
- Medische kosten 30 dagen voor
- Rechtstreekse betaling factuur
Diverse grensbedragenSimuleer gratis >
Kliniplanplus
* Vanaf 3e kind gratis
* Geen leeftijdsbeperking
* Online offerte & aanvraag
Onder andere:
- Terugbetaling tot €57.049 per jaar
- Terugbetaling tot €839 per hospitalisatie
Niet Beschikbaar
Kliniplan
* Vanaf 3e kind gratis
* Geen leeftijdsbeperking
* Online offerte & aanvraag
Onder andere:
- Terugbetaling tot €17.114 per jaar
- Terugbetaling tot €524 per hospitalisatie
Niet Beschikbaar

Iedereen, jong of oud, beland eens of meermaals tijdens zijn leven in het ziekenhuis. Uit cijfers blijkt dat elke Belg een kans van één op zes heeft om in het ziekenhuis te belanden. Diezelfde cijfers tonen bovendien aan dat de helft van gezinnen met kinderen jonger dan vijf jaar in aanraking komt met het ziekenhuis. Een hospitalisatieverzekering nemen is dus zeker geen overbodige luxe.
Hospitalisatieverzekering vergelijken - Simpel.be

Het Belgische ziektesysteem betaalt niet alle medische kosten terug. Bijvoorbeeld remgeld (het eerste bedrag dat je zelf voor medische verzorging en medicatie moet betalen om overconsumptie tegen te gaan), geneesmiddelen op zich, erelonen van dokters en kamersupplementen in hopsitaals worden niet of slechts gedeeltelijk terugbetaalt.

Grosso modo worden de kosten van een ziekenhuisfactuur vooral bepaald door de aard van de aandoening, de behandeling, keuze qua ziekenhuis (privé of publiek) en gekozen kamertype. Hospitalisatieverzekering vergelijken is dus geen eenvoudige opdracht. Nochtans is het zeker de moeite waard wanneer je weet dat elke patiënt gemiddeld 500 euro eigen kosten heeft aan een hospitalisatie.

In België is er de keuze tussen een hospitalisatieverzekering via de ziekenfondsen/mutualiteiten en privéverzekeraars. Het grote voordeel aan een hospitalisatieverzekering bij een ziekenfonds is dat de drempel tot toetreding enorm laag is. Lage premies, maar dat feit vertaalt zich dan onmiddellijk weer in minder uitgebreide dekkingen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid een individuele hospitalisatiepolis af te sluiten bij een externe verzekeraar. Misschien een iets duurdere verzekering, maar wel een verzekering die in meer situaties tussenkomt. Externe verzekeraars moeten immers niet alleen dekking geven van alle mogelijke hospitalies, ook hun werkingskosten en winsten moeten gedekt worden. De meeste verzekeraars zijn immers op de beurs genoteerd en vol honger naar winstmarges.

Vergelijk uw Hospitalisatieverzekering

Verschillende Belgische werkgevers geven aan hun werknemers als extraatje een gratis hospitalisatieverzekering. Hou wel steeds voor oog dat deze verzekering enkel loopt tot zolang je bij de werkgever tewerkgesteld bent. Eventueel zal de werkgever bij ontslag de mogelijkheid geven om zelf privé de polis verder te zetten. Echter aangezien deze vaak enorm duur zijn, is het overnemen van een polis quasi onmogelijk.

Doorsnee kan gezegd worden dat elke hospitalisatieverzekering duurder wordt doorheen de jaren. Oudere personen hebben immers meer risico op hospitalisatie dan jongere personen. Dat verhoogd risico vertaalt zich in een duurdere premie. Andere punten die in aanmerking genomen zullen worden voor het bepalen van de premie zijn de woonplaats, geslacht, gekozen formule en persoonlijke levensstijl. Kettingrokers en personen met overmatig drankgebruik lopen immers een verhoogd risico tot ziektes en dus hospitalisatie.

Hospitalisatieverzekering Vergelijken, waar let ik op?

Hospitalisatieverzekeringen vergelijken lijkt eenvoudig, maar is het allesbehalve. Niet alleen de kostprijs van de verzekering bepaalt immers of een verzekering al dan niet goed is. Andere mogelijke punten van verschil:
1. Is er een geplafonneerd maximum? (Met andere woorden: betaalt de verzekeraar maar terug tot een bepaald bedrag per jaar)

2. Komt de verzekeraar ook tussen wanneer de patiënt kiest voor een hospitalisatie in een privékamer, of enkel ingeval van een gedeelde kamer?

3. Dekt de verzekeraar ook andere vlakken, zoals de kosten van een prothese of kunstledemaat?

4. Zijn transport per helikopter of ziekenwagen inbegrepen?

5. Biedt de verzekeraar enkel dekking in België, of ook andere landen in Europa en de wereld?

6. Wordt enkel effectief de verzekeringsnemer gedekt, of ook zijn partner en mogelijke kinderen?

7. Komt de hospitalisatieverzekeraar ook tussen in de zogenaamde ‘zware ziekten’ die buiten een hospitalisatie behandeld worden?

8. Behoud je het recht op een vrije keuze qua ziekenhuis, kamer en behandelende arts?

Voorts zijn er nog talloze verschilpunten. Vooraleer je effectief een krabbel onder een hospitalisatieverzekering zet, moet je dus absoluut aan hospitalisatieverzekering vergelijken doen.

Partena Ziekenfonds Hospitalisatieverzekering

Partena Ziekenfonds

In België is elkeen verplicht verzekerd voor gezondheidszorgen. Ongeacht het statuut dat men als individu draagt, lees: werknemer, zelfstandige, ambtenaar, werkloze, kind, of persoon ten laste, heeft men via het ziekenfonds toegang tot de medische zorgen. Eén van de beter gekende namen op de ziekenfonds markt is Partena Ziekenfonds. Partena Ziekenfonds is echter meer dan een klassiek ziekenfonds en zorgt ook onder meer voor uw hospitalisatie- en tandverzekering.

Partena Ziekenfonds ziekteverzekering

De ziekteverzekering vormt de kern van de activiteiten van Partena Ziekenfonds. Door deze verzekering wordt de financiële last van ziek zijn uit handen genomen. Wanneer u in behandeling bent bij een arts of medicijnen bij de apotheker hebt afgehaald, kan u binnen de twee jaar na het verstrekken van de diensten of ontvangen van de medicijnen een terugbetaling ontvangen. Ook wanneer u net bevallen bent of herstelt van een ongeval of ziekte, zorgt Partena Ziekenfonds voor een vervangingsinkomen. Het ziekenfonds garandeert met andere woorden uw loon als vervangingsinkomen tot wanneer u weer aan de slag kan.

Partena Ziekenfonds werkt daarnaast op basis van het systeem van de maximumfactuur. Medische zorgen kunnen soms zwaar doorwegen in de portemonnee, zeker wanneer u behoort tot een sociale groep die het moeilijker heeft of reeds langdurig ziek is. Naargelang het inkomen waarover men beschikt, werkt Partena Ziekenfonds met een maximumfactuur aan remgeld. Van zodra u de grens overstijgt, betaalt Partena Ziekenfonds u tevens het remgeld terug.

Zorgpakketten van Partena Ziekenfonds

Naast de basis ziekteverzekering, voorziet Partena Ziekenfonds drie voordeelpakketten: 1. Baby en kinderen; 2. Gezond leven; 3. Ziekte en extra zorg. De pakketten beslaan een heleboel tegemoetkomingen en advies, en kunnen voor slechts 7,50 EUR per maand per titularis aan uw standaard Partena Ziekenfonds worden toegevoegd.

1. Baby en kinderen. Het zorgpakket voor zij die zwanger zijn of recent hun spruit hebben mogen verwelkomen. Het Partena Ziekenfonds baby en kinderen zorgpakket voorziet een babyrekening, kraamzorg, prenatale zorg door een vroedvrouw, zwangerschapsgeschenk, babysitdienst, fietshelm, logopedie, psychotherapie en begeleide vakanties. Kortom, een overvloed aan extra’s die u absoluut met kids kan gebruiken.

2. Gezond leven. Dit zorgpakket is voor zij die graag gezond en begeleid in het leven staan. Onder meer worden allergiebehandelingen, brillen & lenzen, hoorapparaten, oogcorrectie, slaaptherapie, fitness en georganiseerde vakanties voorzien.

3. Ziekte en extra zorg. Via het ziekte en extra zorg-pakket ontvangt u een bijkomend steuntje in de rug tijdens uw ziekte. Zo is er de mogelijkheid tot revalidatie, uitleenmateriaal, ziekenvervoer, zorgverblijf, pruiken, diabetes, thuiszorg en doorvoeren van woningaanpassingen.

Bijkomende verzekeringen

Steeds meer verzekeraars hebben zich op de gezondheidsmarkt gericht. Een gegeven waar Partena Ziekenfonds niet aan onderuit kon. Sinds enkele jaren heeft Partena Ziekenfonds ook haar kernactiviteiten uitgebreid met een hospitalisatieverzekering en tandverzekering.

De hospitalisatieverzekering van Partena Ziekenfonds beschermt u tijdens een ziekenhuisopname voor de duizelingwekkende factuur. Goede zorgen kosten immers handenvol geld. Uit recente cijfers blijkt één op de drie gezinnen jaarlijks met het ziekenhuis geconfronteerd te worden. Geïnteresseerden kunnen kiezen tussen Hospitalia, Hospitalia Plus en Hospitalia Continuïteit. Hospitalia Plus biedt naast de standaard hospitalisatieverzekering, het comfort van een eenpersoonskamer, een prima verzorging voor en na de hospitalisatie, en een waarborg voor de behandeling van zware ziekten. Hospitalia Continuïteit richt zich op de kandidaat-verzekeringsnemers die via het werk reeds een groepsverzekering hebben lopen. De kosten die de groepsverzekering van de werkgever niet dekt, worden dan wel vergoed door Partena Ziekenfonds.

Tanden draagt u levenslang. Vanuit die gedachte biedt Partena Ziekenfonds een uitgebreide dekking voor behandelingen inzake orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie. In totaal dekt Paretna Ziekenfonds tandzorgkosten tot 1.025 EUR per persoon per jaar. Partena Ziekenfonds hanteert ook geen jarenlange wachtperiode vooraleer u voor dekkingen in aanmerking komt. Voor een kleine extra bijdrage ontvangt u de uitgebreide waarborgen van de Partena Ziekenfonds tandverzekering.

Partena heeft als motto “een gezond, vitaal en onafhankelijk leven”. Vanuit deze gedachte verstrekt Partena Ziekenfonds een basis ziekteverzekering, bijkomende zorgpakketten, hospitalisatieverzekering en tandverzekering. Partena Ziekenfonds kiest voor een persoonlijke aanpak. Zo kan u via het online pakket uw gegevens aanpassen, uitbetalingen aanvragen en aanvullende verzekeringen afsluiten. Partena Ziekenfonds, de gezonde reflex.

Geen keuze kunnen maken?

65% van onze bezoekers kiest voor DVV Hospimax Plus.

Klik hier om het aanbod van DVV te bekijken >

×