Goedkopere autoverzekering? Ga niet scheiden!

Goedkopere autoverzekering? Ga niet scheiden!
Goedkopere autoverzekering? Ga niet scheiden!
Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om een autoverzekering, dan kunnen wel heel veel factoren invloed hebben op de hoogte van de premie. Wat je misschien niet wist, is dat zelfs een echtscheiding daarin een grote rol speelt.

Uit recent onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat een echtscheiding je autoverzekering tot honderden euro’s duurder kan maken. Dit heeft te maken met de manier waarop de verzekeringen zijn opgezet. Daarom is het dus ook goed om eens goed op te letten hoe dit precies zit. Zo kan je zorgen voor minder financiële schade.

De verzekering op naam

Het is belangrijk om niet te licht te denken over wat er gebeurt met je autoverzekering na een scheiding. Uit recent onderzoek is gebleken dat de nieuwe premie dan je moet gaan bepalen vele honderden euro’s per jaar hoger komt te liggen.

Zeker wanneer je lange tijd samen hebt gedaan met een verzekering. De korting die door de jaren heen is opgebouwd kan dan flink hoog zijn. Die ben je dan dus ook in één keer kwijt. De schadevrije jaren lijken wel als sneeuw voor de zon verdwenen voor jou. Dit is natuurlijk een flink nadeel te noemen.

Hoe hoog kan de korting zijn?

In het onderzoek is ook gekeken hoe groot de factor van de korting op de premie is. Daaruit blijkt dat het aantal jaren dat je schadevrij rijdt samen wel heel veel invloed kan hebben. In sommige relaties wordt een korting van 80 procent opgebouwd.

Dat betekent dat je uiteindelijk nog maar 20 procent van je oorspronkelijke premie betaalt. Bedenk je dus dat je dit bedrag er dan viervoudig bovenop krijgt wanneer je zelf een verzekering gaat afsluiten. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat dit vrouwen vaker overkomt dan mannen.

De beste optie uitzoeken

Wanneer je dan toch een echtscheiding doormaakt en een nieuwe autoverzekering moet afsluiten voor jezelf, dan is het ook zaak om deze kans te benutten. Dat is één van de conclusies van het onderzoek. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat het niet zomaar een goed idee is om bij je huidige verzekeraar een nieuwe verzekering af te sluiten.

Veel beter is het om gebruik te maken van de mogelijkheden om te vergelijken. Op die manier kan je altijd de beste optie tegen de beste premie vinden. Daardoor kan het verschil in kosten zoveel als mogelijk beperkt worden wanneer je zelf moet gaan betalen.

Related Posts