Goedkope motorverzekeringen. Zoeken naar een spel in een hooiberg?

Goedkope motorverzekeringen. Zoeken naar een spel in een hooiberg?
Goedkope motorverzekeringen. Zoeken naar een spel in een hooiberg?
Leestijd: 2 minuten

Goedkope motorverzekeringen. Zoeken naar een spel in een hooiberg?Het lijkt een haast onmogelijke opdracht voor fervente motorbestuurders: rond cruisen met hun favoriete tweewieler tegen een betaalbare prijs. Net als bij het besturen van een wagen ben je wettelijk verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid af te sluiten. Door het volgen van een aantal tips kan je handig ettelijke euro’s uitsparen.

Het brede aanbod van verzekeraars

Net als bij klassieke autoverzekeringen zijn er bij motorverzekeringen verschillende varianten. Naast de verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid kan je de verzekering uitbreiden met aanvullende formules, zoals een Omnium of Mini-omnium. Ook bestaat de mogelijkheid om de motorfiets naast het gedeelte Burgerlijke Aansprakelijkheid te verzekeren tegen louter brand of diefstal. Vergelijk dus het aanbod van de verzekeraar met je eigen motorprofiel. Als fervente motorrijder die dagelijks kilometers rond cruiset met zijn motor is het meer aangeraden om voor een uitgebreide dekking te kiezen, dan als motorrijder die occasioneel de motor van onder het stof haalt. Logischerwijze: hoe meer uitbreidingen je toevoegt aan het verzekeringspakket, des te hoger de premie.

Combineer je motor- en autoverzekering bij één verzekeraar

Wat veel motorrijders niet weten is dat verzekeraars vaak een goedkopere motorverzekering aanbieden wanneer de verzekerde tevens zijn autoverzekering bij de verzekeraar onderbrengt. Voor zowel verzekeraar als verzekerde gaat het om een win win-situatie. De verzekeraar heeft een extra verzekeringspolis, terwijl de verzekerde gedekt is aan een meer voordelige prijs.

Vele kleine verschillen maken groot

Hou rekening met de volgende punten tijdens het motorverzekering vergelijken.

1. Hoe zwaarder de motor, des te hoger de premie zal zijn. Sportievere modellen met een zwaardere motor zullen met andere woorden op jaarbasis meer kosten dan hetzelfde model in een lagere uitvoering. Verzekeringen vergelijken start dus eigenlijk al bij de aankoop van de motor.

2. Vergelijk verzekeraars voor een goede inschatting van je profiel. Net als bij autoverzekeringen werken motorverzekeraars met risicoprofielen. Jongere bestuurders zullen meer moeten betalen voor hun premie dan oudere bestuurders omwille van de potentiële risico’s. Alle verzekeraars beschouwen jonge bestuurders immers al hogere risicogroepen op ongevallen dan jonge bestuurders. Vergelijk de verschillende verzekeraars om te weten tot welke leeftijd je als “jonge bestuurder” bestempeld wordt.

3. Stalplaats van de motor. Volgens getuigenissen blijken motorverzekeringen afgesloten voor een stalplaats op het platteland goedkoper te zijn dan motorverzekeringen voor in de binnenstad. De plaats waar de motor dus staat gestald, al dan niet thuis, zal een impact hebben op de premie.

Kortom, motorverzekeringen vergelijken is een kwestie van tijd nemen. Kies niet lukraak voor de eerste de beste verzekeraar, maar vergelijk de verschillende polissen. Niet alleen kunnen er verschillen zijn op basis van prijs, maar tevens op vlak van dekking en uitsluitingsgronden.

Related Posts