Generali berekent autoverzekering in 1 minuut

Generali berekent autoverzekering in 1 minuut
Generali berekent autoverzekering in 1 minuut
Leestijd: 2 minuten

Generali België wil graag zijn autoverzekeringen nog meer in de schijnwerpers plaatsen in België. De verzekeraar zal daarvoor onder andere gebruikmaken van een nieuwe applicatie. De app zou in maar 1 minuut kunnen berekenen hoeveel je moet betalen voor je autoverzekering. Hoe werkt zo een snelle berekening van de autoverzekering? En wie is Generali België?

Autoverzekering berekenen via app

Dankzij de nieuwe applicatie zouden geïnteresseerden in slechts 60 seconden geïnformeerd worden hoeveel ze moeten betalen voor een nieuwe autoverzekering. Generali België spreekt van een Europese primeur. Concreet neemt de makelaar via de app een foto van de nummerplaat of chassisnummer. Vervolgens maakt de app automatisch gebruik van de informatie uit een database. Op die manier krijgt de makelaar meteen informatie over het bouwjaar en de cilinderinhoud. De makelaar kan nadien een offerte voor de klant opstellen.

Hoe Generali België de informatie omtrent het bouwjaar en cilinderinhoud krijgt is niet gekend. Mogelijk werkt de verzekeraar daarvoor samen met de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). Generali België wou dat evenwel niet bevestigen.

Wie is Generali België?

Generali België is al meer dan 100 jaar aanwezig op de Belgische verzekeringsmarkt. De onderneming maakt deel uit van de Italiaanse groep Generali Verzekeringen. Door de nieuwe app toont Generali België zich opnieuw actief op de verzekeringsmarkt. Generali België lanceerde eerder al een nieuwe campagne rond zijn omniumverzekering Volledige Omnium Verzekering. Dankzij deze omniumverzekering ben je volledig verzekert en ontvang je daarnaast gratis bijkomend een bijstandsverzekering. Momenteel ontvang je daarnaast 15% korting op de volledige premie. “Op het vlak van autoverzekeringen staan we op de 10de plaats in België,” aldus woordvoerder Bruno Peelman. “We willen inderdaad verder groeien in die markt.”

Verkoop Generali België

In het najaar van 2016 werd Generali België nog in de verkoopetalage geplaatst. Sindsdien bleef het echter stil rond een eventuele overname. Andere verzekeraars toonden geen spontane interesse. Verder werd er ook door Generali België geen oproep meer geplaatst om een bod uit te brengen op de verzekeraar.

De woordvoerder van Generali België was niet beschikbaar om hierop commentaar te geven. “We gaan nu op eigen kracht door,” stelt de woordvoerder. “We willen niet alleen groeien als autoverzekeraar, maar willen ook onze brandverzekeringen een nieuwe duw in de rug geven. En tegelijk blijven we sterk inzetten op levensverzekeringen. We gaan dus niet zitten wachten tot er plots nieuws uit de hemel valt over wat er met ons zal gebeuren.”

Op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Met het autosalon van januari 2018 zijn er koopjes te doen bij verschillende verzekeraars. Zo ontvang je bijvoorbeeld bij Touring Verzekeringen momenteel tot 20% korting op de premie van je Touring BA Autoverzekering. Bekijk hier de volledige lijst van lopende kortingen op autoverzekeringen.

Related Posts