Eerste pretpark in België biedt regenverzekering aan

Eerste pretpark in België biedt regenverzekering aan
Eerste pretpark in België biedt regenverzekering aan
Leestijd: 2 minuten

Een ietwat ongewone verzekering, maar daarom niet minder noemenswaardig om te vermelden: de regenverzekering. Regenweer hoeft potentiële bezoekers van het Belgische pretpark Bellewaerde niet langer af te schrikken. Per direct kunnen bezoekers een regenverzekering afsluiten. Zo meldt aldus het pretpark in een eigen persbericht.

De regenverzekering van Bellewaerde

De regenverzekering van Bellewaerde is gebaseerd op meteorologische vaststellingen. Wanneer tijdens een pretpark dag meer dan vier millimeter neerslag valt gespreid over alle uren, krijgen de bezoekers een nieuw ticket om het pretpark op een latere datum te bezoeken. De regenverzekering zou aanvullend aan het dagticket verkocht worden voor een prijs van 2 euro.

Op die manier hoopt Bellewaerde in te spelen op de komende weersvoorspellingen. Op basis van de laatste meteorologische vaststellingen blijkt immers dat het topseizoen van 2014 gepasseerd is, en herfst- en winterbuiten voor de deur staan. “Het weer bepaalt bij bezoekers vaak of hun tripje al dan niet geslaagd is. Dat geldt evenzeer voor pretparken. Als het regent, dan boet ons park in aan kwaliteit. Met deze service wil Bellewaerde de kwaliteit van een parkbezoek garanderen en zo iedereen de kans geven om het park op een zonnige dag te ontdekken”, klonk aldus het persbericht. Voor personen die op een zonnige zaterdag of zondag toch plotseling zin hebben om regenverzekering pretparkhet pretpark te bezoeken kan het een extra incentive zijn om toch de stap richting Ieper te zetten.

Metingen

“De neerslaghoeveelheid wordt gemeten met behulp van een geijkte pluviometer in het park. Op basis van de metingen van het toestel wordt bepaald of de regenverzekering wordt toegekend. Bij meer dan vier millimeter regen krijgen de verzekerde bezoekers automatisch een e-mail met een gratis ticket. De neerslaghoeveelheid zal ook te volgen zijn aan de pluviometer en aan de infostand. Dat zorgt toch ook voor wat spel.” Bellewaerde is daarmee het eerste Belgische pretpark dat een dergelijke regenverzekering aanbiedt. Helemaal niet is het verzekeren tegen slecht weer echter niet. Reeds verschillende Belgische verzekeraars bieden een verzekering slecht weer aan voor evenementen. Aangezien evenementen, zoals festivals of beurzen, vaak megaevents zijn voor een zeer beperkte tijd kan regenweer of storm een flink streep door de rekening zijn. Organisatoren kunnen zich duur, maar perfect mogelijk, verzekeren tegen slecht weer. De voorwaarden van de verzekering kunnen in onderling overleg bepaald worden. Opgelet: hoe een striktere dekking de organisator wenst, des te duurder het kostenplaatje van de verzekering. Ook de vakantiesector is al in het slecht weer-verzekeringsidee gestapt. Italiaanse hoteliers planden in 2012 al een vrijwillige verzekering voor reizigers. Voor een bijkomende vergoeding van één euro genoten reizigers van een gratis overnachting wanneer op de vakantiebestemming meer dan x millimeter neerslag viel.

Related Posts