DKV Verzekeringen

DKV Verzekeringen
DKV Verzekeringen
Leestijd: 3 minuten

DKV Verzekeringen is als verzekeraar al meer dan 50 jaar actief op de Belgische markt. Inmiddels groeide DKV Verzekeringen dan ook uit tot de Belgische marktleider op vlak van private ziekteverzekeringen. Ook bedrijven zijn massaal te vinden voor de aanpak van DKV Verzekeringen. Zij kiezen massaal voor DKV als partner voor hun collectieve ziekteverzekering. In totaal verzekert DKV Verzekeringen hierdoor meer dan 2 miljoen mensen in België.

Historiek DKV Verzekeringen

DKV Verzekeringen werd in 1964 opgericht als een Belgisch filiaal van de “Deutsche Krankenversicherung AG”. Deze aanbieder van private ziekteverzekeringen was al sinds 1927 actief in Duitsland en besloot nadien zijn peilen op de rest van Europa te richten. Later werd geopteerd om voor DKV Verzekeringen een eigen Belgische onderneming op te richten. Vandaag maakt DKV Verzekeringen deel uit van de ERGO groep. Dit is één van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd.
Welke verzekeringen kan ik afsluiten bij DKV?

De verzekeringen van DKV Verzekeringen zijn gericht op 2 groepen van verzekeringsnemers. Enerzijds zijn er de individuele verzekeringen zoals de hospitalisatieverzekering, plan horizon en tandzorg die elk gezin individueel kan afsluiten. Hierdoor zorg je er dus voor dat jij en je kinderen in topvorm blijven. Daarnaast zijn er de groepsverzekeringen waar werkgevers zich bij kunnen aansluiten voor hun werknemers. Uit onderzoek blijkt immers dat werknemers steeds meer belang hechten aan een goede hospitalisatieverzekering of verzekering gewaarborgd inkomen. Dankzij de verzekeringen van DKV zorg je er dus voor dat je werknemers niet in de steek gelaten worden. Bijvoorbeeld wanneer ze een dringende medische ingreep moeten ondergaan of gedurende een lange periode niet naar het werk kunnen komen.

Wat zijn de voordelen van je verzekeren via DKV?

De verzekeringen van DKV omvatten steeds een aantal waarborgen:

  • Vergoeding van de medische kosten bij een hospitalisatie. DKV Verzekeringen zal dus je ziekenhuisfactuur (met onder andere het ereloon van de dokters) betalen. Dit zelfs bij een daghospitalisatie.
  • Vergoeding van de “ambulante kosten”. Je medische kosten vóór en na de hospitalisatie worden gedurende een bepaalde periode eveneens door DKV terugbetaald.
  • Vrije keuze ziekenhuis en arts. Bij DKV Verzekeringen ben je niet verplicht om je te laten behandelen door een welbepaalde dokter. DKV Verzekeringen heeft ook geen samenwerkingsverband met bepaalde ziekenhuizen. Je kiest volledig vrij in welk hospitaal je wil laten behandelen.
  • Terugbetaling van medische kosten bij een zware ziekte. Leukemie, kanker, aids. Het zijn zware aandoeningen waar we hopen nooit mee geconfronteerd te worden. DKV Verzekeringen vergoedt je medische kosten verbonden aan deze zware ziekten, zelfs wanneer je niet gehospitaliseerd wordt.

Bijstand in het buitenland en repatriëring na een ongeval. Wanneer je dus bijvoorbeeld tijdens de skivakantie zwaar zou vallen, neemt DKV Verzekeringen je repatriëring en medische verzorging voor haar rekening.

DKV Hospitalisatieverzekering

DKV Verzekeringen heeft een heel gamma aan hospitalisatieverzekeringen. Dit komt omdat de nood aan gezondheidszorg voor elk gezin anders is. Zo is er DKV Hospi Premium. Dit is de hospitalisatieverzekering met de meest uitgebreide dekking voor particulieren. Via de verzekering kan je genieten van onder andere een onbeperkte terugbetaling van hospitalisatiekosten in een 1-persoonskamer (zelfs bij een hospitalisatie van één dag) en een terugbetaling van je medische kosten 30 dagen vóór en 90 dagen na de hospitalisatie.

Voor gezinnen waarvoor een 1-persoonskamer absoluut geen must is, zal wellicht DKV Hospi Flex de beste hospitalisatieverzekering zijn. Dankzij de verzekering ben je gegarandeerd van een terugbetaling van alle hospitalisatiekosten in een 2-persoonskamer. Je medische kosten gedurende 30 dagen vóór en 90 dagen na de hospitalisatie worden eveneens vergoedt. Het DKV Medi Pack zorgt tot slot op zijn beurt voor een terugbetaling van 80% van de medische kosten. Hierbij heb je wel een jaarlijkse vrijstelling van € 150. Het grote voordeel van DKV is dat de factuur van het ziekenhuis rechtstreeks wordt gericht aan DKV Verzekeringen. Het enige wat jij hoeft te doen is bij aankomst in het hospitaal de Medi-Card af te geven aan het onthaal. Voor werkgevers met minder dan 20 werknemers zijn er nog de DKV Premium Pro, de DKV Flexi Pro en het DKV Medi Pack Pro. Voor grote bedrijven kan het interessant zijn om in te tekenen op DKV Premium Corporate of DKV Flexi Corporate.

DKV Tandverzekering

Een mooi gebit is vandaag meer dan ooit belangrijk. Niet alleen voor je gezondheid maar ook voor je uitstraling. Jammer genoeg zijn de kosten van tandzorg heel duur in België. Zeker voor behandelingen bij de orthodontist en parodontoloog waarvoor geen terugbetaling geldt van de ziekteverzekering. Hetzelfde geldt voor senioren die een degelijke tandprothese willen. Een DKV Tandverzekering maakt tandzorg betaalbaar.

DKV Verzekeringen heeft voor gezinnen 2 tandverzekeringen, afhankelijk van de gewenste jaarlijkse tussenkomst. Zo is er DKV Smile die een jaarlijkse tussenkomst tot € 1.500 waarborgt. Voor een meer uitgebreide dekking is er DKV Plan Tandzorg. Hierbij worden de tandzorgen tot zelfs € 5.243,26 terugbetaalt.

Related Posts