Corona Direct

Corona Direct Verzekeringen

Meer weten over de verzekeringen Corona Direct of deze verzekeraar vergelijken met andere aanbieders? Op deze pagina kun je uitgebreide informatie vinden over de formules van Corona Direct.

Autoverzekering vergelijken? Klik hierBekijk hier het aanbod van Corona Direct

Verzekeringsformules van Corona Direct

Corona Direct biedt via zijn Corona Direct autoverzekering kandidaat-verzekeringsnemers de keuze uit 4 verzekeringsformules:

1. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Corona Direct verzekeringenDe BA-verzekering is de basisformule onder de verzekeringen. De verzekering verzekert de aansprakelijkheid van de bestuurder ten opzichte van andere derden. Wanneer u een ongeval in fout veroorzaakt, zal de verzekeraar de materiële en lichamelijke schade van alle slachtoffers vergoeden. Enig nadeel is dat een BA-verzekering uw eigen verwondingen of materiële schade niet vergoedt. Daarvoor kan u opteren voor andere verzekeringsformules binnen Corona Direct. De Corona Direct BA-verzekering zorgt voor een expertise binnen de 24 uur, uitbetaling binnen de 48 uur en gratis telefonische bijstand de hele dag en nacht door. Aanhangwagens tot een vermogen van 750 kg worden standaard via de Corona Direct autoverzekering mee verzekerd.

2. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) met kleine omnium

Via een kleine omniumverzekering van Coronda Direct is uw wagen nog beter verzekerd. De verzekering zorgt enerzijds voor de waarborgen van de BA-verzekering, met daarenboven een dekking voor brand, diefstal, glasbreuk, storm, hagel, sneeuwdruk en loslopende dieren. De invulling van een kleine omnium of mini omniumverzekering is niet wettelijk gereglementeerd. Bijgevolg kunnen verzekeraars vrij kiezen tussen welke aanvullende waarborgen ze via de autoverzekering verzekeren. De kleine omnium van Corona Direct autoverzekering is een aanrader wanneer u een tweedehandswagen koopt, of beschikt over een wagen van meer dan 5 jaar oud. De uitgebreide dekkingswaarborgen zorgen voor een zeker gevoel, zonder daarvoor de hoge prijs van een full omniumverzekering te moeten ophoesten.

3. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) met kleine omnium plus

De BA-verzekering met kleine omnium plus biedt alle waarborgen van de BA-verzekering met kleine omnium, met daarenboven een vergoeding bij totaal verlies. Stel: u rijdt op een zondagochtend naar de bakker en bent even verstrooit over welke boterkoeken en brood u zal kiezen. Op dat moment ramt u per ongeluk de wagen van X die voor de bakkerij geparkeerd staat. Resultaat? De wagen van X is flink gedeukt, maar is nog rijwaardig. Uw eigen wagen daartegenover is total loss/perte totale, lees: de kosten voor de reparatie zouden de waarde van de wagen overstijgen. Via de BA-verzekering met kleine omnium plus ontvangt u een vergoeding voor de perte totale, ookal bent u in fout.

4. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) met full omnium

De full omniumverzekering biedt de meeste waarborgen onder alle Corona Direct autoverzekeringen. Een full omniumverzekering van Coronadirect vergoedt alle schade aan de wagen die het gevolg is van: een ongeval, zelfs wanneer u in fout bent; brand; diefstal; glasbreuk; storm; hagel; sneeuwdruk; loslopende dieren; of andere schadeveroorzakende oorzaken. Onder deze laatste situatie wordt bijvoorbeeld de schade verstaan die veroorzaakt wordt doordat u met uw winkelkarretje tegen uw wagen schuurt. Of nog: wanneer uw kind met zijn fiets uw wagen aantikt.

Troeven Corona Direct

In tegenstelling tot andere autoverzekeraars werkt Coronadirect via een kilometerverzekering. U betaalt dus geen vast, jaarlijks bedrag voor uw autoverzekering, ongeacht het aantal kilometers dat u met de wagen uiteindelijk aflegt. Nee, u betaalt via de kilometerverzekering van Coronadirect enkel voor de kilometers die u effectief aflegt. Naar eigen zeggen is de kilometerverzekering van Coronadirect voor 1/3de van de Belgen financieel interessanter. Uit studies blijkt dat uw premie via een kilometerverzekering van Corona Direct autoverzekering 50% voordeliger is wanneer u niet meer dan 15.000 kilometer op jaarbasis aflegt.

Jaarlijks of maandelijks

Kandidaat-verzekeringsnemers kunnen vrij kiezen uit een jaarlijkse of maandelijkse premie. Ideaal wanneer u de premielast van uw autoverzekering doorheen de tijd zou wensen te spreiden. Op die manier vermijdt u situaties waarbij u in één maal 500 of 1.000 EUR zou moeten ophoesten. Wordt u aansprakelijk gesteld voor het ongeval en beschikt u over een full omnium? Bij Coronadirect heeft dit geen negatieve impact op uw premieprijs. Wanneer u dus louter omniumschade ondervindt, zal dit niet uw omniumprijs beïnvloeden.

Vervangwagen na ongeval

Corona Direct garandeert alle verzekerden een vervangwagen na ongeval. Wanneer u beschikt over een BA met kleine omnium, BA met kleine omnium plus of BA met full omnium, zorgt Coronadirect er voor dat u binnen de 2 uren een vervangwagen ter beschikking hebt. Op die manier kan u uw trip richting het werk of activiteit in het weekend gerust verder zetten. Is de wagen niet meer rijwaardig? Dan zorgt Coronadirect voor een gratis takeldienst. Niet-gewonde inzittenden worden indien gewenst gratis naar huis gebracht.

De Corona Direct autoverzekeringen zijn een aanrader wanneer u kiest voor prijskwaliteit. Via de kilometerverzekering betaalt u nooit meer dan hetgeen u effectief aflegt. De gemiddelde Belg bespaart via het systeem van de kilometerverzekeringen tot 50% per jaar. Troeven van Corona direct zijn de 4 verzekeringsformules, vergoeding bij totaal verlies vanaf de BA met kleine omnium plus en gratis vervangwagen. Kandidaat-verzekeringsnemers ontvangen momenteel 10% extra korting op de premieprijs.