Bestaan er verzekeringen voor zakelijke motorrijders?

Bestaan er verzekeringen voor zakelijke motorrijders?
Bestaan er verzekeringen voor zakelijke motorrijders?
Leestijd: 2 minuten

Op de motor naar het werk en naar klanten gaan is gebruikelijker dan je denkt. Daarom is het eigenlijk ook vreemd dat er nooit is nagedacht over zakelijke verzekeringen voor motorrijders. Dit is echter aan het veranderen. Verzekeraars komen steeds vaker met mogelijkheden voor dit soort specifieke doelgroepen. Dit is belangrijk, want daar zijn natuurlijk voor de consument ook de nodige voordelen uit te halen. De dekking heeft dan ook betrekking op verschillende zaken die je als zakelijke rijder tegen kan komen wanneer je op de motor stapt.

Dekking tegen allerlei risico’s

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten waar je dan precies wel en niet voor verzekerd bent als je deze polis afsluit. In de eerste plaats gaat om schade in situaties zoals een botsing of slippartij. Dit zijn natuurlijk gevaren die altijd op de loer liggen. Of je nu zakelijk rijdt of niet. Daarnaast is echter ook naar andere zaken gekeken die je kan tegenkomen. Denk aan weersomstandigheden. Schade door een hagelbui wordt ook in de zakelijke verzekeringen van motorrijders opgenomen. Daarnaast zijn er nog verschillende andere onderdelen. Dit is ook afhankelijk van de verzekeraar waarmee gewerkt wordt.

Motor van de zaak populairder

De reden waarom verzekeraars nu in dit gat duiken is gemakkelijk te vinden. Dit komt doordat de motor van de zaak steeds populairder wordt. Zoals er altijd al de auto van de zaak was. Dit komt natuurlijk ook door de voordelen die een motor biedt. Het is fiscaal gezien aantrekkelijker. Het kan tijd besparen en de kosten in zijn algemeenheid zijn lager. Daarnaast is een motor vaak ook net wat milieuvriendelijker. Omdat een motorrijder ook nog eens geen last van files heeft, is het ook nog eens meer ontspannen en is de reistijd voor een werknemer korter wanneer deze voor een motor kiest.

Wat kost het?

De vraag die natuurlijk wel speelt, is wat een zakelijke verzekering voor de motor moet kosten. Dit is eigenlijk gemakkelijk te bepalen. Het gaat om de waarde van de motor. Daarnaast zijn er kortingen te krijgen. Dit hangt af van de moderne technieken die een motor wel of niet heeft. Wie bovendien naast het rijbewijs ook over extra rijvaardigheidscertificaten beschikt, kan dan ook voordeliger uit zijn. Dit maakt het dus eigenlijk wel heel interessant om te bekijken of overstappen op een motor geen goed idee is. Dit speelt allemaal mee.

Ook voor de vrije tijd

Het voordeel van de zakelijke verzekering is dat deze ook in te zetten is bij particulier gebruik. Wanneer een werkgever het slim aanpakt, dan kan deze verzekering ook nog eens uitgebreid worden met allerlei extra’s. Aanvullende verzekeringen bij ongevallen, maar ook rechtsbijstand worden er dan bijvoorbeeld in opgenomen. Ook accessoires en de helm en kleding kunnen verzekerd worden. Er zijn dus zowel voor de werkgever als voor de werknemer voldoende voordelen te halen uit deze verzekering. Het maakt het het overwegen om over te stappen op een motor als zakelijke rijder meer dan waard voor velen.

Related Posts