Belg heeft 7 verzekeringen of meer

Belg heeft 7 verzekeringen of meer
Belg heeft 7 verzekeringen of meer
Leestijd: 2 minuten

Verzekeren is belangrijk voor de gemiddelde de Belg. Zo blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft tenminste 7 verschillende verzekeringen heeft afgesloten. Een deel heeft er zelfs nog meer. Dit blijkt uit een marktonderzoek dat in opdracht van verzekeraars is uitgevoerd. Wanneer het aantal op 5 verzekeringen wordt gesteld, dan blijkt dat dit zelfs voor driekwart van de Belgen geldt. De brandverzekering is door bijna 90 procent van de landgenoten afgesloten. Het beschermen van de woning wordt als de belangrijkste reden aangedragen. Daarnaast vallen ook andere zaken op. Dit is interessant om te zien.

Brandverzekering en autoverzekering zeer gebruikelijk

Zoals gezegd is de brandverzekering voor 88 procent van de Belgen van belang. Niet ver daarachter is ook de autoverzekering te vinden. Daarvoor heeft 84 procent van België zich verzekerd. Hiervoor zijn dan ook goede redenen aan te voeren. Zo is een brandverzekering in België verplicht om aan een hypotheek te komen. Zoals ook autobestuurders verplicht zijn een autoverzekering te hebben. Dit maakt het dus ook niet vreemd dat deze hoog genoteerd staan op de lijst. Ook de hospitalisatieverzekering doet het goed. Deze staat op plek 3 met 81 procent van België gedekt. Dit is een belangrijk gegeven.

Traditionele verzekeringen nog altijd belangrijk


Het is opvallend dat juist de meer traditionele verzekeringen nog altijd belangrijk zijn voor Belgen. Er zijn wel wat meer nieuwe soorten verzekeringen die groeiende zijn, zoals de fietsverzekering en de honden verzekering. Al zijn die nog lang niet te vergelijken met de meer bekende verzekeringen die altijd al goed scoorden. Zo is de fietsverzekering pas door 8 procent van de Belgische bevolking in het pakket opgenomen. De hondenverzekering is er pas voor 1,5 procent. Hier is dus nog wel een flinke weg in te gaan.

Opvallende gegevens

Er zijn enkele opvallende gegevens naar voren gekomen uit het onderzoek. Zo is bij bijna de helft van de ondervraagden vastgesteld dat zij niet precies op de hoogte zijn van de hoogtes van de polissen. Daardoor is dus niet precies duidelijk wat betaald moet worden. Bij de autoverzekering is dit het meest duidelijk. Daar weet slechts 33 procent de hoogte niet van. Waar de verzekering tegen dekt is dan juist weer wel goed duidelijk. 90 procent weet dit globaal en zo’n 25 procent kent de details. De bevolking blijkt ook vaak trouw aan verzekeraars. Meer dan de helt,56 procent, is nog nooit overgestapt.

Tarief van ondergeschikt belang

Uit al deze gegevens maakt het onderzoeksteam op dat de hoogte van de tarieven van ondergeschikt belang wordt gevonden door Belgen. Dit is anders dan bijvoorbeeld de manier waarop naar energieleveranciers of internetproviders wordt gekeken. De kennis van de tarieven is beperkt, maar de kennis van de inhoud van de contracten is juist groot. Dit is wel opvallend want juist het inzicht in de financiën van verzekeringen kan flink lonen. Daarom wordt aangeraden om dus toch eens goed te kijken naar wat je moet betalen en hoe je hier mogelijk beter mee af kan zijn.

Related Posts