Annulatieverzekering Vergelijken

Vergelijk alle Annulatieverzekeringen

Je vakantie annuleren kan een flinke streep doorheen het jaarlijks vakantiebudget zijn. Vooraleer je effectief op reis kan vertrekken, kunnen er zich allerlei onverwachte gebeurtenissen voordoen: een ernstige ziekte die plots snel moet behandeld worden, een familielid dat opeens overlijdt. In dergelijke gevallen zul je gehoopt hebben om een annulatieverzekering. Een annulatieverzekering is naast de reisbijstandsverzekering de populairste reisverzekering.

>> Klik hier voor de meest gekozen annulatieverzekering <<

ProductVanafFormules
DVV ReisbijstandDVV Reisbijstand
- Zeer uitgebreide dekking en veel opties
- Diverse formules en dekkingen
- Meest gekozen
Bekijk aanbod >
€ 58- JaarlijksSimuleer gratis >
Europ AssistanceEurop Assistance
- Annulatie als onderdeel van reisverzekering
- Diverse formules en dekkingen
Bekijk aanbod >
€ 15- Jaarlijks
- Tijdelijk
Simuleer gratis >
KBC AnnulatieverzekeringKBC Verzekeringen
- Diverse formules en dekkingen
Bekijk aanbod >
€ 40- Jaarlijks
- Tijdelijk
Simuleer gratis >

Hoe aan annulatieverzekering vergelijken doen? In deze vergelijker vindt je de verschillende annulatieverzekeringen, prijzen en opties en kun je deze direct online afsluiten.

Vergelijk annulatieverzekering via Simpel.beKortweg samengevat kunnen we een annulatieverzekering omschrijven als een verzekering die financiële bescherming biedt tegen onvoorzienbare omstandigheden die het op reis vertrekken belemmeren. Ook wanneer je door een externe omstandigheid verplicht wordt om je reis stop te zetten, komt de annulatieverzekering financieel tussen.

Enkele vaak voorkomende gevallen waarin je nood hebt aan de bescherming van je vakantiebudget:

1. Jijzelf, je partner of één van je kinderen heeft plots te kampen met een medisch probleem, waardoor hij of zij in de onmogelijkheid verkeert om te reizen.

2. Je plande samen met je partner reeds een verre reis een jaar op voorhand. Tijdens het jaar in aanloop van je vakantie krijg je heugelijke nieuws zwanger te zijn. Echter valt de vakantie net binnen de drie maanden dat je niet meer mag vliegen.

3. Je plande een verre reis waarvoor er meerdere inentingen vereist zijn. Door een medisch probleem mag je echter geen medische inentingen meer krijgen.

4. Je verliest je job en kan onmogelijk nog een dergelijke verre reis betalen.

5. Je ging oorspronkelijk op reis met twee vrienden. Enkele maanden voor de effectieve afreis laat één van de twee de reis stikken, daardoor blijven jullie nog maar met twee over.

6. Je moet jammer genoeg tijdens je vakantie of net erna herexamens afleggen.

Annulatieverzekering vergelijken via Simpel.be

online annulatieverzekering vergelijkenVerzekeraars bieden annulatieverzekeringen aan onder twee vormen: ofwel is er de keuze voor een éénmalige annulatieverzekering, ofwel voor de doorlopende annulatieverzekering.

De éénmalige annulatieverzekering is de geknipte oplossing voor reizigers die jaarlijks één of twee maal op reis gaan. De éénmalige annulatieverzekering zal dan dekking bieden voor die welbepaalde specifieke reis. Na afloop van de vakantie (en liefst zonder nood gehad te hebben aan de annulatieverzekering) loopt de verzekering automatisch af. De jaarformules zijn eerder een aanrader voor personen die regelmatig het hele jaar door reizen.

Ben je voor het werk verplicht om regelmatig naar het buitenland te vliegen? Of beschikken jij en je partner over een buitenverblijfje? Dan zal je regelmatig een vakantie boeken. Wel, voor een vast jaarlijks bedrag zal de verzekeraar tussenkomen tijdens alle vakanties van dat jaar. Handig en snel, omdat je geen oog moet hebben voor steeds aparte annulatieverzekeringen. Doordat er één globaal jaarlijks tarief wordt afgesproken, is deze verzekeringsformule voor frequente reizigers ook een veel voordeligere oplossing. Niet alle annulatieverzekeringen die verzekeraars aanbieden zijn gelijkwaardig. Steeds kan er verschil tussen de gedekte annulatiegronden, het maximumbedrag qua tussenkomst, de vereiste familiale banden en dergelijke.

De Verschillen tijdens het annulatieverzekering vergelijken

Grosso modo kunnen we tijdens het annulatieverzekering vergelijken de verschillen qua annulatieverzekeringen onder de volgende pijlers onder brengen:

Uit de hierboven gegeven voorbeelden kan al afgeleid worden dat de mogelijke dekkingsoorzaken verschillend kunnen zijn. Een verzekeraar kan tussenkomen in gezondheidsproblemen (ziekte, onverwachte operatie, ongeluk of overlijden), gebeurtenissen die een serieuze impact hebben op het dagelijkse leven (economisch ontslag , herexamens, materiële schade aan uw woning of voertuig, echtscheiding) en/of andere uitzonderlijke omstandigheden (weigering van een visum, oproep tot een assissenjury)

. Bepaalde verzekeraars maken een onderscheid tussen het type van vakantie dat via de reisverzekering geboekt wordt. Andere verzekeraars komen dan weer tussen ongeacht het type van verblijf (hotel, camping, all-in of enkel kamer met ontbijt), manier van boeken (via internet, telefonisch of persoonlijk in een reisbureau) en manier van transport (per wagen, trein of vliegtuig). Zijn er vaste maxima? Verzekeraars kunnen immers werken met maxima per persoon per reis. Bijvoorbeeld 2.500 euro per persoon/reis. Mogelijks kan de verzekeraar ook een vast maxima per jaar vaststellen.

Worden eventuele repatriaties ook gedekt? Bijvoorbeeld op dag twee van de zeven van de skivakantie breekt jouw vrouw een been. In geval van dekking van repatriaties, zal zij een vergoeding krijgen voor de overtollig verloren gegane vakantiedagen.

Kortom, het is duidelijk dat de ene annulatieverzekering de andere niet is. Annulatieverzekering vergelijken is dus geen overbodige luxe, zeker wanneer je hiermee de verzekering kunt vinden met de beste prijs.

Geen keuze kunnen maken?

61% van onze bezoekers kiest voor een verzekering via DVV.

Klik hier om het aanbod van DVV te bekijken >

×