Allianz

Allianz Verzekeringen

Allianz en Allianz global assistance zijn één van de grotere Belgische en wereldwijde verzekeraars. Allianz verzekeringen richt zich op de klassieke, doorsnee gezinspolis, terwijl Allianz Global Assistance zich voornamelijk op reisbijstands- en levensverzekeringen richt. Connected, responsible, caring en excellent, de vier waarden waar Allianz en Allianz Global Assistance bewust voor opteren.

Bekijk hier het aanbod van Allianz Assistance

Ruim aanbod particulieren

Allianz VerzekeringenAllianz verzekeringen richt zich zoals hiervoor vermeld op het ruime verzekeringsaanbod. Naast de basis autoverzekering (ookwel BA autoverzekering genoemd), kunnen geïnteresseerden kiezen uit mini-omnium, omnium, bestuurdersverzekering, rechtsbijstandsverzekering of bijstand na ongeval. De bijstand na pech is geen echte autoverzekering in de eigenlijke zin van het woord, maar verzorgt de administratieve rompslomp na een defect of panne. Wanneer uw wagen om de één of andere reden het laat afweten, zorgt Allianz dat de wagen naar de dichtstbijzijnde garage in België wordt versleept. Tip: de bijstandsverzekering na ongeval (Car Plan Assistance) is standaard opgenomen in uw autoverzekering van Allianz.

Wat betreft woningen heeft Allianz woningverzekeringen op maat van eigenaars en huurders. Alle polissen van Allianz verzekeringen kunnen uitgebreid worden met bijkomende dekkingsgronden en vergoedingslimieten. De Allianz woningverzekeringen dekken zowel brand, waterschade, storm, glasbraak, elektrische risico’s, diefstal, dure voorwerpen en rechtsbijstand. Onder Allianz gezinnen dekt Allianz de aansprakelijkheid van u en uw gezin, zelfs wanneer u in het buitenland verblijft. Allianz verzekeringen kiest bewust voor hoge vergoedingslimieten, zodat uw aansprakelijkheid nagenoeg nihil is. Tip: bent u alleenstaande of 60+er? Allianz verzekeringen beloont u met een korting op uw premieprijs. Geïnteresseerd? De Allianz gezinnen-pagina bevat zowel een verzekering voor uw persoonlijke leven, kinderen, huisdieren, woning, fietsen en rechtsbijstand.

Verenigingen

Actief in een sportclub? Of organiseert u zelf jachtactiviteiten? Allianz verzekeringen beschikt over specifieke verzekeringen inzake verenigingen, ongevallen in het privéleven, ongevallen bij jongeren, boten/pleziervaartuigen en jacht. De Allianz vrije tijd-verzekeringen zorgen kortom voor een dekking op maat. Tot slot bevat Allianz verzekeringen sinds kort een geld-luik. Afhankelijk van uw beroepscategorie en de financiële reserves, kan Allianz verzekeringen u assisteren bij beleggen, sparen met kapitaalsgarantie en fondsen. Meer of minder zekerheid in uw beleggingsformules? Allianz laat u de vrije keuze.

Professionele verzekeringen

Beschikt u over een kleine KMO? Of is uw kleine KMO inmiddels uitgegroeid tot een stevige NV of BVBA? De professionele verzekeringen van Allianz verzekeringen bieden antwoord op vele vragen. Zo kan u uw ondernemingsrisico’s (brand, bedrijfsschade, burgerlijke aansprakelijkheid, technische risico’s) via Allianz verzekeringen verzekeren. Ook het voorafgaand pensioensparen biedt voor veel zelfstandigen bijkomende zekerheid. Voor grote ondernemingen beschikt Allianz verzekeringen over een team gespecialiseerd in employee benefits, zoals bijvoorbeeld groepsverzekeringen.

Allianz global assistance

De diensten van Allianz global assistance zijn vooral gericht op het internationale verkeer. Allianz global assistance biedt sinds 1950 zekerheid en zorg voor reizigers aan. Werd uw bagage beschadigd tijdens het vliegen of de daaropvolgende bustrip? Inmiddels kon de verzekeraar een breed netwerk van reisagenten, touroperators en hoteluitbaters uitbouwen. Plant u bijvoorbeeld een duikvakantie aan de rode zee? Of gaat u voor de eerste keer skiën? Ontspannings- en sportvakanties kunnen anders uitdraaien dan aanvankelijk gepland. Via Allianz global assistance wordt u persoonlijk geholpen bij een ongeval. Allianz verzekeringen zorgt voor uw medische verzorging ter plekke, alsook de repatriëring naar België.

In navolging van de reisbijstandsverzekeringen, werden enkele jaren geleden de levens- en gezondheidsverzekeringen aan het portfolio toegevoegd. De levens- en gezondheidsverzekeringen van Allianz verzekeringen zijn gepersonaliseerd en afgestemd op uw professionele wensen. Uniek zijn de telefonische medische bijstand en home monitoring. Slecht te been, of net ontslagen uit het ziekenhuis? Iedereen weet dat verblijven in een ziekenhuis niet altijd een even aangename ervaring is. De home monitoring-dienst van Allianz global assistance laat u thuis recupereren, maar zorgt voor 24/7 voor controle van uw medische toestand. Ook patiënten met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, hartfalen worden met actieve programma’s ondersteund. Idem zet Allianz global assistance in op preventie. Zieken begeleiden is één zaak, zieken voorkomen een andere. Voor gepensioneerden ontwikkelde Allianz global assistance een begeleidingsprogramma om de overgang van het actieve beroepsleven zo klein mogelijk te houden.

Samengevat

Allianz en Allianz global assistance domineren de verzekeringsmarkt op wereldschaal. Naast de doorsnee verzekeringen die we allemaal kennen als brandverzekeringen, familiale verzekeringen, autoverzekeringen, etc., biedt Allianz onder het mom Allianz global assistance meer internationaal gerichte verzekeringen aan. Eenieder die regelmatig, al dan niet voor het werk, naar het buitenland reist, wenst te kunnen reizen met een gerust gevoel. Naast reisbijstandsverzekeringen is Allianz global assistance gespecialiseerd in levens- en gezondheidsverzekeringen. Allianz, dat is kiezen voor een georganiseerd netwerk, verantwoordelijkheid, zorg en excellentie.